#

Bursa

1999 benzeri bir depremde Bursa’da ağır kayıplar olabilir!

Bugün 17 ağustos 1999 gölcük depreminin 21. Yıl dönümü. Acılar yüreklerde hala taze… 18 bin insanın hayatını kaybettiği o günün ardından geçen 21 yılda depremle ilgili nasıl tedbirler alındığı veya alınması gerektiği sık sık konuşuluyor. Peki şu an bir deprem yaşansa neler olur? Bir doğa olayı afete dönüşür mü? Ne kadar hazırız depreme? Jeoloji mühendisleri ve inşaat mühendisleri odasından yapılan açıklamalar maalesef iç rahatlatıcı değil…

Üzerinden 21 yıl geçen bu depremin ardından şu an bursa depreme ne kadar hazır?

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Albayrak, deprem riskiyle hala karşı karşıya olunduğunu fakat, acil önlemlerin 21 yıldır alınmadığını hatta risklere yeni riskler eklendiğini söyledi.

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er de uyarıyor. Deprem güvenliği için atılan tüm adımların kentsel dönüşüm ve imar barışı nedeniyle boşa çıktığını söyledi.

BURSA’DA ÇOK DAHA AĞIR KAYIPLAR OLABİLİR

Engin Er, 21 yıl önce yaşanan depreme göre bugün Bursa’da daha ağır kayıpların olabileceğini vurguladı.

Bursa’daki yönetmeliklerin sürekli olarak değiştirildiğini söyleyen Er, akademik odaların desteği olmadan yapılan bu değişikler nedeniyle kentte iki ilçedeki uygulamaların bile birbirinden çok farklı olduğunu ifade etti.