#

Gündem

2 sağlık çalışanı daha Covid-19’a yenik düştü

Koronavirüs salgını Türkiye’de ve dünyada can almaya devam ederken, salgından en çok etkilenen meslek guruplarından biri olan sağlık çalışanları Covid-19 gölgesinde çalışmaya devam ediyor.

Hemen hemen her gün yaşanan sağlık çalışanlarına şiddet haberlerinin yanı sıra hayatını kaybeden sağlık çalışanları da toplumu etkilemeye devam ediyor.

Türk Tabipler Birliği bugün 2 farklı şehirde 2 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini açıkladı. Biri Antalya diğeri Diyarbakır olmak üzere 2 sağlık sektörü çalışanı daha koronavirüse yenik düştü.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanı Şehri Kaya ve Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi çalışanı Esra Alkuş’un vefat haberini  Türk Tabipler Birliği resmi Twitter hesabından “Ailesine ve tüm sağlık camiasına başsağlığı dileriz” ifadeleriyle duyurdu.

TÜRKİYE’DE TOPLAM 143 SAĞLIK ÇALIŞANI COVİD-19’DAN HAYATINI KAYBETTİ

Bursa Tabip Odası ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türkiye genelinde 143 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini açıkladı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Salgında altıncı ayı geride bırakırken COVID nedeniyle hayatını kaybeden hekim sayısı 43 toplam sağlık çalışanı sayısı 100 oldu.
Yılmadan, bıkmadan çalışan ve tükenen sağlık çalışanlarını COVID’den ve şiddetten koruyun! #SağlıkçılarıKoruyun.”