#

Türkiye

4 Günlük Yasak Olacak Mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklayacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün yapılacak kabine toplantısında, koronavirüse karşı önlemler ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’na yönelik üç formül ele alınacak. Erdoğan, alınan kararları ulusa sesleniş konuşmasıyla açıklayacak.

Koronavirüsle ilgili tüm çalışmaları Huber Köşkü’nden yöneten Cumhurbaşkanı Erdoğan, dördüncü kez yapılacak dijital kabine toplantısına da buradan başkanlık edecek.

Toplantının ana gündem maddesini koronavirüse karşı alınacak tedbirler oluşturuyor.

Hürriyet gazetesinden Erdinç Çelikkan’ın haberine göre, toplantıda 23 Nisan kutlamalarına yönelik üç farklı formül ele alınacak.

4 Günlük Yasak Olur Mu?

Toplantıda ilk olarak 23-24-25-26 Nisan’ı kapsayan dört günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi önerisi tartışılacak. Ancak bir süre önce gündeme gelen bu formüle Ramazan ayı öncesine denk geldiği için marketlerde yığılmaya yol açabileceği gerekçesiyle sıcak bakılmıyor.

Sadece Marketler Açık

İkinci formül ise 23-24 Nisan’da dışındaki yoğunluğun artmaması için sadece marketlerin açık kalması ve diğer iş yerlerinin tamamının kapalı olmasına dönük öneri olacak. Yine formüle göre, 25-26 Nisan’da 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta son iki haftadır uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağının devam etmesi öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karar Verecek

Kabinede gündeme gelecek üçüncü formül ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda tatil olması, 24 Nisan cuma günü iş yerlerinin normal mesai yapması. Hafta sonu 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağı uygulanması.

Tüm önerilerin artıları ve eksileri detaylarıyla ele alındıktan sonra son karar Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.

2 Haftalık Yasağın Değerlendirmesi Yapılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun iki haftadır 31 şehirde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının sonuçları hakkında bilgilendirme yapacağı toplantıda gelecek hafta pik seviyeye ulaşması beklenen koronavirüsle mücadelede alınacak yeni tedbirler de detaylarıyla konuşulacak.