#

Eskişehir

4 ilde birçok mahalle ve apartman karantinada

Türkiye’de bugün,4 farklı şehirdeki birçok mahalle ve bina karantina altına alındı.

Türkiye’de koronavirüs salgınında normalleşme sürecine hızlı bir geçiş yapıldı. Normalleşme sürecine geçilmesinin hemen ardından gözle görülür bir şekilde artış gösterme eğiliminde olan vaka sayıları da sürecin erken başlatıldığı yönünde olan görüşleri güçlendirdi. Söz konusu görüşlerin oluşmasında, artan vaka sayılarının yanında karantina altına alınan bölgelerin sayısı da etkili oluyor.

Türkiye’de 8 Haziran itibariyle karantinaya alındığı bildirilen yerler şu şekilde:

ŞANLIURFA

2 mahalle ile 2 sokak ve 5 bina karantinaya alındı.

Urfa’da, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 2 mahalle ile 2 sokak ve 5 binada karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Birecik, Haliliye, Eyyübiye, Viranşehir, Hilvan ve Siverek ilçelerinde yaşayan bazı yurttaşların Covid-19 test sonuçları pozitif çıktı.

Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca salgınla mücadele kapsamında Birecik’in Bentbahçe Mahallesi, Hilvan’ın Korgun Mahallesi, Siverek ilçesi Erbey Mahallesi’ndeki Deveboynu ve Geçit sokakları, Viranşehir’de 3, Haliliye ve Eyyübiye ilçelerinde ise 1’er binanın 14 gün karantinaya alınması kararlaştırıldı.

KONYA

Konya’da 2 apartman Covid-19 tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Konya’nın Seydişehir ilçesinde 2 apartman, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Hacıseyit Ali ile Alaylar 2 mahallelerinde yapılan testlerde Covid-19 vakalarına rastlandı.

Bunun üzerine iki mahalledeki sekizer katlı iki apartman, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantina altına alındı.

Kararın ardından polis ekipleri apartmanlara giriş ve çıkışları kontrol altına aldı.

Mahallelerde hoparlörlerden yapılan anonslarla, yurttaşlardan zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamaları, maske takmaları ve sosyal mesafe kuralına uymaları istendi.

MANİSA

Manisa’da 3 sokak karantinaya alındı.

Manisa’nın Köprübaşı ilçesinde 3 sokak için yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları nedeniyle karantina kararı alındığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçeye bağlı Borlu Mahallesi’ndeki Gaçaroğlu, Battal ve Sedef sokaklarının İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince salgının yayılmasını önlemek ve vatandaşları salgından korumak amacıyla 14 gün karantinaya alındığı bildirildi.

ESKİŞEHİR

Eskişehir’in Mahmudiye ilçesinde koronavirüs testi pozitif çıkan bir şahsın oturduğu sokakta 32 kişiyle temas ettiği tespit edilmesi üzerine İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararı ile sokak karantinaya alındı.

Olayla ilgili Mahmudiye Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, koronavirüs testi pozitif çıkan şahsın ilçe dışından gelen misafir olduğu belirtildi. Şahsın koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından duruma hemen müdahale edilerek harekete geçildiği ve gerekli incelemelerin ardından sokağın karantinaya alınması kararı alındığı kaydedilerek şu ifadelere yer verildi:

“Temaslıların çoğunun aynı sokakta olmaları ve izolasyonlarının sağlanamayacağı kanaatine varıldığından bazı sokak ve evlerin 14 gün boyunca karantinaya alınması uygun görülmüştür.”