#

Bursa

“-3 puan sıkıntısının vergi ve SSK borcuyla alakası yok”

Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Günay Line TV mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu. Günay, vergi ve SSK borcu yapılandırmasında bir sorun olmadığını söyledi.

“Vergi ve SSK borç yapılandırması sorunumuz yok”

Bursaspor’un -3 puan sıkıntısı vardır ama bunun vergi ve sigorta borçlarıyla uzaktan yakından alakası yoktur bu haberleri yapanlar art niyetlidir. Geçmiş dönemde Ali Ay, Mesut Mestan, Erkan Kamat, Emin Adanur, Ömer Furkan Banaz dönemlerinde taksitlendirmelerin yatırıldığını fakat bizim yatırmadığımız şeklinde yazılar okudum. Bu çok çirkin bir durum zaten taksitlendirmeler, yapılandırmalar Ömer Furkan Banaz döneminde oldu Ondan önce taksitlendirme olmadı ki. Ömer Furkan Banaz döneminde yapılan bu taksitlendirme anlaşmasını ilk geldiğimizde biz ödedik, birinciyi de ödedik, ikinciyi de ödedik bizim öyle bir sıkıntımız yok. Taksitlendirmenin bozulması diye bir durumda yok. 260’ın üzerinde dosya var. Neden bu 260 tane dosyanın içinde bulunan Luka Çapan ve onun gibi diğer dosyalar gündeme getirilmiyor da vergi ve SSK borcu gündeme getiriliyor? Bunun tek bir sebebi var, yeni yasaya göre döneminde olan vergi ve SSK borçları yönetim kurullarına rücu ediyor. Burada Bursaspor’u düşünmüyorlar onlar zor durumda kalmasın, onlara rücu etmesin diye gündem yaratıyorlar. Şunu net bir şekilde tekrar söylüyorum bizim vergi ve SSK borcu sorunumuz yok. Yapılandırmamız duruyor, yanlış bilgi ve kasıtlı yazıdır bunlar Bursaspor’a kötülük ediyorlar.

Herkes kötü bir siz iyisiniz”

Sayın Bakanımız Cavit Çağlar geldi buraya “İş hanı yapmak istiyor” diye yazdılar, Sayın Bakanımız Faruk Çelik’e gittik, “Faruk Çelik’e mi kaldı?” diyorlar. X kişiye gidiyoruz ona neden gittiniz denildi. Buraya Milletvekili geldi, bağış yaptı, “O kadar bağış mı yapılır? Bu adamları kulübe niye sokuyorsunuz” dendi. Adam mecliste çıktı “Bursaspor’a sahip çıkalım” kampanyası başlatmaya çalıştı adamı vatan haini ilan etmeye çalıştılar. Herkes kötü bir siz iyisiniz. Bursa’da herkes kötü, herkes yanlış, herkes bilmiyor işi, bir tek bunlar biliyor. Bursaspor’un en büyük sorunu Bursaspor’u biz yönetiriz diyenler. Bursaspor’a 2,5 ay kimse aday çıkmadı, o kadar biliyorsunuz bu işi neden aday çıkmadınız? O günkü Bursaspor’un divan kurulu iş adamı arıyorlardı hepsi iş adamı. Neden biz yönetiriz demediler? Bursasporlu Profesyonel Futbolcular Dayanışma Derneğinden Sinan Bey imza toplamıştı 100 tane. Biz Bursaspor’u kimseye bırakmayız demişlerdi. Neden çıkmadınız? Köşesinde bir yerlerde hep eleştiriyorlar. Eleştiriyi bırakın alternatif sunun. Bursa ile alakası olmayan, Bursaspor ile hiç bir alakası olmayan dışarıdan adam gelecek onda para varmış onu buraya başkan yapalım diyeceksiniz. Daha önce getirdiniz işte bakın nerelerdeyiz. Masada yemek yediniz diye çay içtiniz diye o iş adamını başkan yapalım dediler. Burası çocuk oyuncağı değil. Bu hatalardan dolayı buralardayız. Parası var dediğimiz adamlar bizi buralara getirdi.

Bursaspor’un haklarını savunuyoruz diye hakaret yiyiyoruz”

Bursaspor Kulübü adına hukuksal anlamda bir savaş veriyoruz burada. Bursaspor Kulübünün yaşaması için bu hukuk savaşını kazanmamız lazım. Eğer bu hukuk savaşını kazanamazsak Bursaspor Kulübünü çok zor günler bekliyor. Ayakta kalabilmesi için önce hukuksal olarak haklılığını ortaya koymalıdır. Bursaspor Kulübü bu davaları kazanırsa kim kazanacak? Tabi ki Bursaspor kazanacak ben kazanmayacağım. İşte o zaman kendi ayaklarının üzerinde duracak ve kendine gelecek. Benim kavgam şahsi kavgam değil, Ben Bursasporluyum Bursaspor yenildiğinde, başarısız olduğunda onlardan daha fazla üzülen bir kişiyim. Ben Bursaspor ile büyüdüm tribününden, başkanlığına, yöneticiliğine ve üyeliğine kadar her yerinde oldum ben. Bursaspor’u seviyorum. Ben kendi davamı açmıyorum ki. Kendimi düşünmüş olsaydım dava açtığım kişilerle masaya otururdum, arkadaş olurdum, kimseyle de kötü olmazdım. Hiç bu kadar küfür yemezdim, hiç bu kadar hakaret yemezdim. Üzüldüğümüz şu var, Bursaspor Kulübünün haklarını savunuyoruz diye bu kadar hakaret yiyiyoruz. Ben Allah’a havale ediyorum hepsini. Bursaspor’un hakkının yolunda gidiyoruz. Kazanırsak Bursa kazanır, kaybederse Bursa kaybeder. Bu kavga bizim veya arkadaşlarımızın kavgası değil, bu kavga Bursaspor’un kavgası. Kim nerde yer alıyorsa o tarafın adamıdır. Bursaspor’un yanında olan Bursasporludur, değilse yaptıkları işlerin ortaklarıdır.

Forma kampanyası birleştirici bir güç olsun”

Bu formada Bursaspor’un ilk kadrosunun dualarla açılışı var. Bu daha hiçbir medyada yayınlanmamıştır, Bursaspor Kulübünde de yoktur. İlk şampiyonluk ve ondan sonra gelen, başarılı olan tüm futbolcular ve kupaların fotoğrafları vardır. Arkasında da şampiyon Başkan Rahmetli İbrahim Yazıcı’nın Süper Lig şampiyonluğu vardır, timsah yürüyüşümüz vardır. Kısaca Bursaspor’un tüm tarihi bu formanın içindedir. Bunu sadece forma olarak görmememiz gerekiyor. Forma kampanyasında maddiyattan önce Bursaspor ruhunu tekrar sokaklara yaymak, camiayı birleştirmek amacımız. Bu kampanyanın maddiyatından çok maneviyatı bizim için önemlidir onun için bu kampanyayı yapacağız. Katılan olur, katılmayan olur, katılandan da Allah razı olsun, katılmayandan da Allah razı olsun. Biz üzerimize düşen görevi yapalım sonrada Bursa halkının Bursaspor’u ne kadar sahiplendiğini görelim. Biletleri indirin dediler indirdik. Gelen oldu mu? Olmadı. Sen gerçek Bursasporluysan kötü zamanda takımına sahip çıkacaksın. Bana ve yönetime değil, takımına sahip çık. O çocuklara güven ver. Geçen sene 1 puanla ligde kaldık. Bu puanlar bize lazım. 12. adam taraftardır, güçlüdür. Biz taraftarımızla çok maç aldık, bizde taraftarlık yaptık. Kötü günde kulübünün yanındaysan sen Bursasporlusundur. Eskişehir BAL liginde oynuyor en az 4-5 bin seyirciyle oynuyor. Onlar kulübüne sahip çıkıyorlar, yönetim kuruluna değil. Önce kulübü yaşatalım yönetim kurulu önemli değil. Bu genç futbolcu kardeşlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Onlara hakaret ederek, protesto ederek değil.16-17 yaşında genç çocuklar bunlar. Masada herkes her şeyi konuşuyor çaylar bitince evine gidiyor ama Bursaspor Kulübünde çaylar biterse bir daha evimiz kalmayacak. Bursaspor’un evi burası, hepimizin evi burası. Bursa’da yaşayan, Bursasporluyum diyen herkesin evi burası. Bu ev yaşamalı, biz değil kulüp yaşamalı. Bu kulüp nasıl yaşar kulübe ve genç futbolcu kardeşlerimize sahip çıkarak yaşar.