#

Siyaset

Milletvekili kürsüde bayıldı

Saddet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, TBMM kürsüsünde konuşma yaptığı sırada baygınlık geçirdi. İlk müdahalesi Meclis’te yapılan Bitmez, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Bitmez’in sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, entübe edilen milletvekilinin anjiyoya alındığını bildirdi. Bitmez’in anjiyo sonrası kalp akciğer pompasına alındığını ifade eden Koca, milletvekilinin tedavisinin yoğun bakımda sürdüğünü söyledi.

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde devam eden bütçe görüşmelerinde konuşma yaptığı sırada kürsüde baygınlık geçirdi.

Bitmez, TBMM Genel Kurulu’nda, Meclis, Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve yüksek yargı kurumlarının 2024 yılı bütçelerinin görüşmelerinde partisi adına söz aldı.

Hasan Bitmez, konuşmasında, İsrail’in Gazze’ye saldırıları ve hükümetin dış politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bitmez, 22 dakika süren konuşmasını tamamlayıp Genel Kurula yönelik “Hepinizi saygıyla selamlıyorum.” ifadesini kullandıktan hemen sonra yere yığıldı.

Bitmez, bu sırada kafasını, kürsünün arkasında bulunan mermer basamağa çarptı. Milletvekilleri, Bitmez’e müdahale etmek için kürsüye doğru koştu.

10 DAKİKA BOYUNCA KALP MASAJI YAPILDI

Doktor milletvekillerinden İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ile AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Bitmez’e kalp masajı uyguladı. Bu sırada diğer doktor milletvekilleri de Bitmez’in yanına geldi. Bitmez’e uygulanan kalp masajı yaklaşık 10 dakika sürdü.

Bitmez, daha sonra Genel Kurul Salonu’na getirilen sedye ile ambulansa taşındı. Bitmez’e sedye üzerinde kalp masajı yapılmaya devam edildi.

Bilkent Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alınan Bitmez’in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Uzun süre kalp masajı yapılan Bitmez, sedye ile Genel Kurul salonundan çıkarıldı.

“ENTÜBE EDİLDİ, ANJİYOYA ALINDI”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bitmez’in sağlık durumuna ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bitmez’in entübe edilerek hastaneye kaldırıldığını belirten Koca, milletvekilinin anjiyoya alındığını söyledi. Koca, Bitmez’in sonrasında kalp akciğer pompasına alınarak yoğun bakıma kaldırıldı bilgisini verdi.

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez

“DURUMU KRİTİK, DUA EDİYORUZ”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Bitmez’in durumunun ciddi olduğunu söyledi. “Vekilimiz acilde, yoğun çaba gösteriliyor.” diyen Bakan Tunç, “Durumu kritik, dua ediyoruz.” ifadesini kullandı

Saadet Partisi’nden de Bitmez’in sağlık durumuna ilişkin bir açıklama geldi. Partinin Basın Müşaviri Hacı Murat Uzgur, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Bitmez’in durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi.

Bitmez, ambulansla en yakın hastaneye götürüldü

Bitmez’in yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle Meclis’teki bütçe görüşmelerine ara verildi.

Çok sayıda siyasetçi, Bitmez’in kaldırıldığı hastaneye giderek son durum hakkında bilgi aldı.