#

Bursa

Bursa’da yeşil altın fideler toprakla buluşuyor

Tarımı ve özellikle ‘Yeşil Altın’ diye bilinen Biberi ile tanınan Yenişehir’de çiftçiler, biber dikimine başladı.

Yenişehirli Çiftçiler tarlaya inerek, binlerce dönüm araziyi bereketlendirmek için dikimlere başladı.

Yenişehir Köprühisar köyünde de, biber dikim heyecanı yaşanıyor. Köprühisar köyünde çiftçilik yapan İbrahim Ediz, tarlasını biber fideleriyle buluşturdu.

EDİZ: BÜYÜK EMEKLERLE ÜRETİYORUZ

Çiftçi İbrahim Ediz, her ürünü büyük emeklerle ürettiklerinin altını çizdi. Maliyetlerin yüksek olduğunu da kaydeden Ediz, ‘Biber dikimlerine başladık. 1 hafta sürecek dikim sürecinin ardından fidelere can suyu vereceğiz. Daha sonra ürün almak için 2 aylık yoğun bir çalışma sürecine gireceğiz. Nasip olursa 2 ayın sonunda topladığımız ürünleri pazarlayacağız. Her bir ürünü, el emeği ve göz nuru ile yetiştirip sofralara taşıyoruz’ dedi.

‘EN BÜYÜK SORUN İŞÇİ SORUNU’

En büyük sorunlarının işçi sorunu olduğunu vurgulayan Ediz, ‘Zaten var olan işçi sorunu, Ürünlerin hasat zamanında daha da büyüyor. Bu sorundan dolayı çiftçilerimiz, ürünlerini ortakçıya vermek zorunda kalıyorlar. Çiftçi arkadaşlarımızın daha planlı ekim ve dikim yapmaları gerekiyor. Yoksa kendi tarlasında işçi durumuna düşebiliyorlar’ şeklinde konuştu.

YENİŞEHİR BİLİNÇLİ ÇİFTÇİLİK YAPIYOR

Yenişehir tarım ürünlerinin genellikle ihracata gönderildiği ifade eden İbrahim Ediz, daha sonra şunları kaydetti: Yenişehir’de üretilen ürünlerin çoğu Avrupa’ya ihraç ediliyor. Bu nedenle çiftçilerimiz daha bilinçli tarıma imza atıyor. Tüm ürünlerimiz doğal ve gönül rahatlığıyla tüketilecek ürünler.