#

Gündem

Seçmenler tekrardan sandık başında

YSK tarafından 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin yenilenmesine karar verilen bazı ilçelerde oy kullanma işlemi başladı.

Aksaray

Aksaray’ın Güzelyurt ilçesinde 31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimleri Yüksek Seçim Kurulu’na AK Parti tarafından yapılan “Kısıtlı seçmenler oy kullandı” itirazıyla 7 Nisan’da iptal edildi. İYİ Parti adayı Hazım Turan’ın 549, AK Parti adayı Ünal Demircioğlu’nun 548 ve MHP adayı Sadullah Er’in 537 oy aldığı iptal edilen 31 Mart seçimleri bugün tekrarlanıyor. İlçedeki 3 okulda saat 08.00’de başlayan ve 9 partinin yarıştığı seçimde 2 bin 32 seçmenin sandığa gelmesi bekleniyor. Öte yandan, tekrarlanan seçim dolayısı ile bir önceki seçimin itirazı olan kısıtlı seçmenlerin oy kullanmasına karşı Yüksek Seçim Kurulu tarafından titizlikle inceleme yapılıyor.

Tunceli

Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesinde 31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimleri CHP’nin adayı 4 oy farkla kazanmış; sandık görevlileri tarafından bazı seçmenlere belediye başkanlığı pusulası verilmediği gerekçesiyle AK Parti tarafından yapılan itiraz üzerine seçimlerin yenilenmesine karar verilmişti.
Bin 700 kayıtlı seçmenin bulunduğu beldede kurulan 10 sandıkta oy verme işlemi saat 07.00 itibariyle başlarken oy verme işlemi saat 16.00’da sona erecek.
Yenilenen seçimlerde AK Parti, CHP, DEM Parti, Yeniden Refah Partisi, Saadet Partisi ve MHP’nin adayı yarışıyor.

Şanlıurfa

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerin yenilenmesine karar verilen Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde seçmenler bir kez daha sandık başına gitti. Sabah saat 08.00’debaşlayan seçimde 125 sandıkta toplam 27 bin 686 seçmen oy kullanacak.
Hilvan ilçesinde belediye başkanlığı ve belediye meclisi üyeliği seçimleri gerçekleştirilirken Hilvan dahil Akçakale, Eyyübiye ve Siverek ilçelerinde ise 17 mahallede muhtarlık seçimi yapılacak. İl genelinde 58 bin 780 seçmen, biri seyyar olmak üzere toplam 220 sandıkta oy kullanıyor.
Bu yerleşim yerlerinin tamamında seçimin güven ve huzur ortamında, en sağlıklı koşullarda, olaysız şekilde tamamlanması için tedbirler en yüksek seviyede planlandı. Emniyet bölgesinde 953 diğer, mahallelerde ise 464 olmak üzere bin 417 polis seçimde görev yapıyor. Jandarma bölgesinde ise Hilvan’da 912, diğer kırsal mahallelerde ise 368 olmak üzere bin 280 jandarma görev yapıyor. Toplamda ise 2 bin 697 güvenlik personeli görev alıyor.
Oy kullanma işlemi ise saat 17.00’de sona erecek.

 

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın