#

Bursa

Medicabil Sağlık Grubu’na birincilik ödülü

Medicabil Sağlık Grubu, ilkelerini olağanüstü şekilde uygulayan üst düzey kuruluşları ödüllendiren Kaizen Award Türkiye 2024 Ödüllerinde Türkiye 1.’si seçildi. Medicabil Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen ve Yalın Sağlık Enstitüsü Ekibi Hastanenin gelecek hedefleri ve Kaizen hakkında bilgilendirme yapmak için basınla bir araya geldi.

Düzenlenen basın toplantısına, Medicabil Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen,Kaizen Institute Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muhsin Güneşlik, Yalın Sağlık Enstitüsü Koordinatörü Prof. Dr. Aysun Yılmazlar, Yalın Sağlık Enstitüsü Başkanı Duygu Soydan ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

2011 yılında bugüne kadar Bursa’da hizmet sağlayan Medicabil Sağlık Grubu, KAIZEN Award Türkiye 2024 Birincisi oldu.
Global KAIZEN Award programı, 5 senedir KAIZEN ilkelerini ve uygulamalarını en iyi şekilde uygulayan organizasyonlar tanıyor ve KAIZEN topluluguna ilham veriyor. Adaylar, KAIZEN ilkelerini ve Uygulamalarını yenilikçi, etkili ve önemli bir sekilde hayata geçirdikleri için her sene kullanıyor. Yerel KAIZEN Awards ödül programlar her sene Dünya’nin hemen hemen her kitasinda yaklask 21 bölgesel Kaizen Institute ofisi tarafindan organize ediliyor. Bölgesel ödül programlarını kazanan firmalar, Global KAIZEN Award programı içerisinde değerlendirilmeye hak kazanıyor. Bu sene KAIZEN Award Türkiye 2024 birincisi “Medicabil Saglik Grubu” Global KAIZEN Award programi içerisinde değerlendirilmeye hak kazandı ve değerlendirme sonucunda ilk 4 finalist arasında seçilirse bu sene 12 Kasım’da Brezilya/ Sao Paulo’da gerçekleşecek olan Global KAIZEN Award 6. Edisyon ödül seremonisinde sunumlarını gerçekleştirerek organizasyonlarını ve
Kaizen çalışmalarını uluslararası çapta tanıtma fırsatı elde edecekler.

Basın toplantısında konuşma yapan Medicabil Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, şu ifadeleri kullandı:

“Hastanemiz 2011 yılında açıldı. 2016 yılında kaizen enstitüsü ile tanışma imkanımız oldu. O dönemde ortaya koyduğumuz üç hedefimiz vardı.daha sonra hedeflerimize bir yenisine daha ekledik. Yola çıktığımızda İlk hedefimiz kaizen sağlık felsefesiydi. Enfeksiyon oranınızın sıfır olmasını hedefledik. İkinci hedefimiz hastalarımızı erkenden taburcu etmek. Üçüncü hedefimiz ise tedavi olduktan sonra hastalarımızın aynı şikayet ile geri gelmemesini sağlamak. Bu bizim için önemli Dördüncü ve son olarak eklediğimiz hedefimiz de hastanemizi güncel kalması, gelişen teknolojiyi hastanemize taşımak. Hastaları erken göndermek demek işgale giren yatağın boşa çıkması demektir. Bir hastanenin hastasını çok uzun süre yatış vermesi demek yatak kapasitesinin iki katına çıkarması demektir. Biz hastalarımızı tedavi ettikten sonra taburcu ediyoruz. Hastalarımız aynı şikayet ile geri gelme oranı çok düşük, enfeksiyon oranımız binde iki bu gayet bir oran. Bu başarı Kaizen Sağlık ve yalın düşüncesiyle ortaya çıkmıştır.Teknolojinin Her alanda ilerlediği gibi sağlık alanında da ilerliyor. Eğer siz güncel kalmazsanız devamlılığınızı sağlayamazsınız”

Dünyada altmış üç ülkede bulunduklarını belirten Kaizen institute Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muhsin Güneşlik,“Şu anda yüm dünyada ki bu ülkeler kendi yarışmalarını yapıyorlar. Birinciler de bu sene on iki Kasım’da Brezilya’da sao Polo’da olacak olan dünya yarışmasına katılacaklar. Hocam da çok iddialı orada da dereceye girmek için altyapımızı sağladık. Bu yarışmanın ve bu ödülün diğer bir anlamı da şu; Herkes işte maliyetleri azaltmaktan, arttırmaktan başka şeylerden bahsediyor. Ama sağlık sektöründe çok bilinmeyen bir şey bu, çok daha farklı bir şekilde farklı olduğumuzu düşünüyorum. O yüzden de dünyada da bir yerlere geleceğimizi düşünüyorum. İnsana dokunuyorsunuz. İnsan sağlığına dokunuyorsunuz. Türkiye’mizin de sağlık problemlerini yalın sağlıkla iyileştirebileceğimizi düşünüyoruz. Bu konuda da hem devlet sektöründe, hem de özel sektörle ilişkilerimiz ve çalışmalarımız var. Bunlarla ilgili çalışmalarımız olacak. O yüzden bu Medicabil Sağlık Kurulunun bu yarışmada birinci olmasını çok önemsiyoruz. Ve bu ekiple birlikte de dünya yarışmasında da bir dereceye gireceğimize inanıyorum.“ diye konuştu.