#

Bursa

Seferi Işıklar’da Gözcü Mahmut Pilav Günü

Bursa’nın 800 yıllık tarihi Seferi Işıklar Köyü, geleneksel hale gelen Pilav Günü ve Gözcü Mahmut Türbesi anma töreni düzenlendi. Törene yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

800 yıllık tarihi Seferi Işıklar Köyü Gözcü Mahmut Pilav Günü kutlandı. 10 bin kişinin katıldığı pilav günü tarihi günlerinden birini yaşarken etkinliğe köy sakinlerinin yanı sıra siyasiler ve iş insanları ve çevre köy sakinleri katılım gösterdi.

Seferi Işıklar Köyü Muhtarı Halim Yalım ve Seferi Işıklar Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramazan Vuran, Osmangazi Belediyesi Meclis üyeleri, Osmangazi Muhtarlar Derneği Başkanı Burhan Mandacı, Orhan Cami İmamı Orhan Demiraslan, Osmangazi Güvenlik Amiri Mehmet Ali Bardak gibi çok sayıda kişi etkinlikte yer aldı.

Seferi Işıklar Köyü Gözcü Mahmut Pilav Günü, Bursa Mehter Takımı’nın sunduğu gösteri ve dualarla başladı.

Etkinliğe katılan tüm misafirlere pilav, köfte ve ayran ikram edildi.

Doğancı Jandarma Komutanlığı’nın özverili çalışması nedeniyle aksaklığın yaşanmadığını söyleyen Seferi Işıklar Köyü Muhtarı Halim Yalım, Seferi Işıklar Köyü Gözcü Mahmut Pilav Günü’ne katılan tüm davetlilere ve destek olan tüm kurumlara teşekkür etti.

Seferi Işıklar Köyü Muhtarı Halim Yalım ve Seferi Işıklar Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramazan Vuran, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a Seferi Işıklar Köyü çocukları için yaptırdığı teşekkür ettiler.