#

Gündem

Dört ilde orman yangını

Hatay’ın Hassa ilçesinde sondaj aracında başlayan yangının ormana sıçramasıyla yaşanan orman yangını havadan ve karadan yapılan müdahalelerle 2 saatlik çalışmayla kontrol altına alındı.

Hassa ilçesi Akbez Mahallesi’nde 13.30 sıralarında orman yangını meydana geldiğinin bildirilmesi üzerine bölgeye itfaiye ve orman bölge müdürlüğü ekipleri sevk edilmişti.

Sondaj aracında başlayan yangın kısa sürede geniş alana yayılınca ekipler havadan helikopterle de müdahale etti. Ekiplerin, 4 ilk müdahale Aracı 8 arazöz ve 2 helikopterle müdahale ettikleri yangın 2 saat süren çalışmayla kontrol altına alındı. Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Yangının kısa sürede yayıldığını söyleye bölge sakini ekiplerin hızla alevlere müdahale ettiğini söyledi.

KAHRAMANMARAŞ'TA ORMAN YANGINI KAHRAMANMARAŞ'IN 12 ŞUBAT İLÇESİNDE ÇIKAN ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINMAYA ÇALIŞILIYOR

Kahramanmaraş’ta yangın

Kahramanmaraş’ın 12 Şubat ilçesinde çıkan orman yangınını kontrol altına almak için çalışmalar sürüyor.

Yangın, 12 Şubat ilçesi Suçatı Fındız mevkiindeki ormanlık alanda öğle saatlerinde çıktı. Rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayılan yangına 11 arazöz, 1 helikopter ve 110 personelle müdahale ediliyor.

ANTALYA'NIN SERİK İLÇESİ YAKINLARINDA ORMANLIK ALANDA YANGIN ÇIKTI. (İHA/ANTALYA-İHA) Antalya'nın Serik ilçesi yakınlarında ormanlık alanda yangın çıktı. Gebiz Mahallesi Kocamehmetler bölgesinde başlayan yangına, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesi devam ediyor.

YANGIN 8 UÇAK, 6 HELİKOPTER, 22 ARAZÖZ, 6 SU İKMAL ARACI, 5 DOZER İLE KONTROL ALTINA ALINMAYA ÇALIŞILIYOR (MEHMET DEMİRCİ/ANTALYA-İHA)
Antalya'nın Serik ilçesi yakınlarında ormanlık alanda yangın çıktı. Gebiz Mahallesi Yumaklar-Kocamehmetler bölgesindeki yangına, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesi devam ediyor. Yangın 8 uçak, 6 helikopter, 22 arazöz, 6 su ikmal aracı, 5 dozer ile kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Antalya’da orman yangını

Antalya’nın Serik ilçesi yakınlarında ormanlık alanda yangın çıktı. Gebiz Mahallesi Yumaklar -Kocamehmetler bölgesindeki yangına, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesi devam ediyor. Yangın 8 uçak, 6 helikopter, 22 arazöz, 6 su ikmal aracı, 5 dozer ile kontrol altına alınmaya çalışılıyor..

YALOVA'NIN ARMUTLU İLÇESİNDE İKİ FARKLI NOKTADA ORMAN YANGINI ÇIKTI. YANGINI SÖNDÜRMEK İÇİN HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDİLİYOR. (ALİ İHSAN UĞUR - ERHAN ERDOĞAN/YALOVA-İHA)<br />
Yalova'nın Armutlu ilçesinde iki farklı noktada orman yangını çıktı. Yangını söndürmek için havadan ve karadan müdahale ediliyor.

 

Yalova’da 2 ayrı noktada orman yangını

Yalova’nın Armutlu ilçesinde iki farklı noktada orman yangını çıktı. Yangını söndürmek için havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Alınan bilgiye göre, Armutlu ilçesi Keçikayalıkları mevkiinde ve Kapaklı köyünde orman yangınları çıktı.

YALOVA'NIN ARMUTLU İLÇESİNDE İKİ FARKLI NOKTADA ORMAN YANGINI ÇIKTI. YANGINI SÖNDÜRMEK İÇİN HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDİLİYOR. (ALİ İHSAN UĞUR - ERHAN ERDOĞAN/YALOVA-İHA)<br />
Yalova'nın Armutlu ilçesinde iki farklı noktada orman yangını çıktı. Yangını söndürmek için havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Keçilkayalıkları mevkiindeki yangının yerleşim yerlerine yakın olduğu ve hızla büyüdüğü öğrenildi. Bölgedeki yangını söndürmek için havadan ve karadan ekiplerin müdahalesi devam ediyor. Bölgeye Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’nün yanı sıra çevre ilçe ve beldelerdeki itfaiye ekipleri sevk edildi. Öte yandan Yalova Valisi Hülya Kaya, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, “Armutlu’da Kapaklı ve Keçikayalıkları’nda iki noktada gelişen yangına 2 adet yangın söndürme helikopteri, 10 arazöz ve bölgedeki itfaiye araçlarımızla müdahale ediyoruz. Kısa sürede yangını kontrol altına almayı umuyoruz. Gerekli tüm önlemler için ekiplerimiz ve gönüllüler sahada” dedi.