#

Bursa

Bursa’da toplu taşımaya zam yapıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi kent içi toplu taşıma hizmetlerine zam yapıldığını açıkladı. Zamm gerekçesiyle birlikte duyuran Büyükşehir Belediyesi, tam bilet fiyatının 20 lira olduğunu, öğrencilerin yüzde 75 indirimle toplu taşımadan 5 liraya faydalanacağını ve 65 yaş üstü vatandaşların da toplu taşımayı ücretsiz olarak kullanabileceklerini belirtti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kent içi ulaşıma zam yapıldığını açıkladı. BURULAŞ’a ait toplu ulaşım araçlarına yapılan zamları, Büyükşehir Belediyesi gerekçesiyle birlikte açıkladı

2023 Ağustos ayıyla 2024 Ağustos ayı arasında değişen fiyatları baz alan Büyükşehir Belediyesi, elektiriğin birim fiyatının, benzine bir yılda gelen zammın, asgari ücrete ve toplu iş sözleşmesinde personele yapılan maaş zammının toplu taşıma zammına etkisi olduğu belirtildi.

Yeni tarifeyle birlikte, tam bilet 20 lira oldu. Öğrenciler için yüzde 75 indirim uygulanırken, öğrenciler toplu taşımaya tek biniş için 5 lira ödeyecek. 65 yaş üstü vatandaşlar da önceden olduğu gibi BURULAŞ’a ait toplu taşıma araçlarını ücretsiz olarak kullanmaya devam edebilecek.

Yapılan zammı kamuoyuyla paylaşan Büyükşehir Belediyesi, tarifenin 1 Ağustos 2024 tarihi itibariyle geçerli olacağını duyurdu.