#

Bursa

Aile Sağlığı Merkezlerinin amacı Line TV’ye anlatıldı

Bursa Nilüfer İlçe Sağlık Müdürü Uzman Dr. İsmail Kaba ve Nilüfer Hasanağa Kızılcıklı Aile Sağlığı Merkezi Doktoru Birkan Sancak, Aile Sağlığı Merkezleri hakkında bilgiler verdi. Aile sağlığı merkezlerinin verdiği hizmetleri ve hedeflerini anlattı.

Nilüfer İlçe Sağlık Müdürü Uzman Dr. İsmail Kaba ve Nilüfer Hasanağa Kızılcıklı Aile Sağlığı Merkezi Doktoru Birkan Sancak, Line TV’ye özel açıklamalar yaptı. Kaba ve sancak, aile sağlığı merkezlerinin amaçlarını anlattılar.

Hastanelerdeki yoğunluğu azaltmaya çalıştıklarını ifade eden Doktor Birkan Sancak, ” Aile Sağ*lığı Merkezi’nde yapmaya çalıştığımız şeylerden biri hastanelerdeki 2. ve 3. basamaktaki hasta yoğunluğunun önüne geçmek. Burada gebelikten doğuma kadar, kronik hastalıklar ve genel sağlıkla alakalı taramalar da olmak üzere bütün hizmetlerden vatandaşlar faydalanabiliyorlar” şeklinde konuştu.

Nilüfer İlçe Sağlık Müdürü Uzman Dr. İsmail Kaba, hedeflerinin güçlü bir birinci basamak oluşturmak olduğunu dile getirdi.

Kaba; “Her yaştan vatandaşımız koruyucu sağlık hizmeti olarak, kanser taramalarından bağışıklama hizmetlerine, kronik hastalık takibine kadar tüm hizmetleri aile hekimliklerinden alabilmektedir. Aile hekimliklerine başvuran vatandaşlarımız, sağlıklarının korunması ve geliştirilmesi açısından danışmanlık hizmeti de alabiliyorlar. Bizim temel hedefimiz güçlü bir 1. basamak oluşturup 2. ve 3. basamağa gidecek olan hastaların, doğru ve planlı bir şekilde gittikleri bir sistem oluşturmak” ifadelerine yer verdi.