#

Genel

İki ilde orman yangını

Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde ziraat arazisinde çıkan ve ormanlık alana sıçrayan yangın dron ile havadan görüntülendi. Görüntülerde rüzgarın da etkisiyle yangının ve alevlerin boyutu ortaya çıktı.

Yangın saat 11.30 sıralarında Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki turizm merkezi Bozcaada ilçesinde ziraat alanında başladı.

Yangın rüzgarındda etkisiyle büyüdü. İhbar üzerine bölgeye Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Bozcaada Belediyesi’nin yanı sıra Ezine, Geyikli ve Ayvacık Belediyesi itfaiye ekiplerince yangına müdahale edilirken, vatandaşlar da su tankerleriyle çalışmalara destek verdi.

Çanakkale, Balıkesir ve Edremit’ten havalanan hava araçları yangına havadan müdahaleye başladı.

Yangına havadan 3 uçak, 3 helikopterle müdahale edildi. Karadan ise arazözler, ilk müdahale araçları, su ikmal araçları, itfaiye ve orman personeliyle yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Yangın rüzgarında etkisiyle ziraat alanından ormanlık alana sıçradı. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için yoğun müdahalesi devam ediyor.

Çanakkale Valisi Ömer Toraman ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün Bozcaada’da çıkan yangına 5 uçak, 5 helikopter ile havadan, 11 arazöz ve diğer araçlarla karadan müdahale edildi. Orman teşkilatı başta olmak üzere, yangına özveriyle müdahale eden bütün ekipleri tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kontrol altına alındı

Saat 11.34’te Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki turizm merkezi Bozcaada ilçesi Aya Yorgi mevkiinde ziraat alanında başlayan yangın,  havadan 5 uçak ve 5 helikopterle, karadan 1 ilk müdahale aracı, 6 arazöz ve su ikmal aracı 1 dozer, 1 treyler, 6 belediye itfaiyesinden 92 personelle müdahale edilmesi sonucu kontrol altına alındı.

Yangın ekiplerin havadan ve karadan yoğun müdahalesi sonrası saat 16.45 sıralarında kontrol altına alındı. Yangında 12 hektar orman, 18 hektar ziraat alanı zarar gördü.

Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Manisa’da orman yangını

Cumartesi gününden bu yana Manisa’nın Salihli, Alaşehir ve Şehzadeler ilçesinin ardından Gördes ilçesinde de orman yangını çıktı. Yangına 10 dakika içinde müdahale eden ekiplerin çalışması devam ediyor.

Manisa’nın Gördes ilçesine bağlı Boyalı Mahallesi civarında saat 14.35’de yol kenarındaki kurumuş otlardan çıktığı tahmin edilen yangın biranda ormanlık alana sıçradı.

Yangına 10 dakika içinde müdahale edildiği öğrenilirken, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 2 uçak, 3 helikopter, 8 arazöz, 2 su ikmal, 1 dozer ve 1 yer ekibi ile yangının en kısa sürede kontrol altına almak için ekiplerin müdahalesinin devam ettiği öğrenildi.