#

Bursa

İMO Bursa Şubesi’nden deprem farkındalık sergisi

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi, 17 Ağustos Gölcük Depremi’ni anmak ve halkı bilinçlendirmek için ‘Deprem Farkındalık’ Sergisi ve Standı açtı.

İMO Bursa Şubesi, 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’nin 25’nci yıl dönümü nedeniyle 17-18 Ağustos’ta Korupark AVM – Kent Meydanı AVM ve Carrefour AVM’lerinde ‘Deprem Farkındalık’ Sergisi ve Standı açtı. Deprem gerçeğini hatırlatan fotoğrafların sergilendiği etkinlikte genç inşaat mühendisleri halkı bilinçlendirmek için broşür dağıttı. Stantlara gelerek güvenli yapılar hakkında bilgi almak isteyenlerin sorularını yanıtlayan inşaat mühendisleri farkındalığı arttırmaya çalıştı.

İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Atilla Erdem, bu acıları tekrar yaşamamak için her yıl uyarılarımızı yapıyoruz. Basın açıklamamızın ardından halkımıza doğrudan ulaşmak, sorularını bire bir bize sorabilmeleri için bu etkinliği düzenledik. Depremin acılarının ve yanlışlarının unutulmaması için üç yerde sergimizi ve stantlarımızı açtık. Amacımız depremin bir doğa olayı olduğunu ve güvenli yapıların önemini anlatmak. Bu nedenle halkımıza, Farkında ol, İnşaat Mühendisi ile deprem öncesi tanış ve hazırlıklı ol!” diyoruz” dedi.