#

Bursa

Orhangazi’de meclis toplandı

Orhangazi Belediyesi 2024 Eylül Ayı Meclis Toplantısının 2.Birleşimi gerçekleştirildi.

Orhangazi Belediyesi’nin Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nın 2. Birleşimi, Belediye Başkanı Bekir Aydın başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda, komisyonlardan gelen beş madde oylandı:

1. 2024 Yılı Yeni Gelirlerin Tarifeye Eklenerek Ücretlerinin Belirlenmesi: Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından sunulan rapor, yeni gelir kalemlerinin tarifeye eklenmesi ve ücretlerinin belirlenmesini içeriyor. Madde oybirliğiyle kabul edildi.

2. 2025-2029 Yıllarını Kapsayan Stratejik Plan: Plan ve Bütçe Komisyonu’nun hazırladığı rapor, önümüzdeki beş yılı kapsayan stratejik plan olarak gündeme alındı. İkinci madde kabul edildi.

3. Hürriyet Mahallesi 650 Ada 1 Parselde Bulunan Taşınmazın Gençlik ve Spor Bakanlığına Tahsisi: Plan ve Bütçe Komisyonu ile Hukuk Komisyonu’nun ortak raporu, madde konusu taşınmazın Gençlik Kampı yapılabilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığına tahsis edilmesini öneriyor. Madde görüşmeler sonucunda kabul edildi.

4. Hürriyet Mahallesi 384 Ada 30 Parselde Bulunan Taşınmazın Tahsis İşlemlerinin İptali: Plan ve Bütçe Komisyonu ile Hukuk Komisyonu’nun raporu, Sayıştay Denetim Raporlarına istinaden bu taşınmazın tahsis işlemlerinin iptal edilmesini kapsıyor. Madde komisyondan geldiği gibi oylanarak kabul edildi.

5. 2024 Yılı Ek Bütçe: Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından sunulan bu rapor, 2024 yılı için ek bütçe düzenleme olanağı sünüyor. Her müdürlük için önerilen bütçe ayrı ayrı oylanarak madde kabul edildi.