#

Bursa

Orhangazi’de ikinci istihdam buluşmaları

Bursa Orhangazi Belediyesi’nin düzenlediği İkinci Orhangazi İstihdam Buluşmaları yoğun katılımla başladı.

İkinci Orhangazi İstihdam Buluşmaları, yoğun katılımla başladı. Etkinlik, Orhangazi Belediyesi, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası ve İŞKUR işbirliğiyle gerçekleştiriliyor.

İş arayanlarla işverenleri bir araya getiren buluşmaların açılışına Belediye Başkanı Bekir Aydın’ın yanı sıra Orhangazi Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Gemlik Kaymakamı Uğur Turan, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Altuntaş, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Hatırlı, belediye meclis üyeleri, Bursa İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Ahmet Canımova, Gemlik İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Alaattin Durğun, ilçede faaliyet gösteren firma temsilcileri, STK üyeleri ve vatandaşlar katıldı. İki gün sürecek buluşma, ilçede faaliyet gösteren 29 firma ile iş arayan vatandaşları bir araya getirecek. İstihdam buluşmaları Orhangazi Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılıyor.

Benzer Çalışma ve İşbirliklerimizi Sürdüreceğiz

Orhangazi İstihdam Buluşmaları açılışında yaptığı konuşmada, “Yerel Ekonomiyi Desteklemek İçin Çalışmalarımızı Sürdüreceğiz,” diyen Belediye Başkanı Bekir Aydın, sözlerine şöyle devam etti: “İstihdam buluşmaları, iş arayan vatandaşlarımızın iş bulma süreçlerini kolaylaştırmak ve işverenlerin ihtiyaç duydukları nitelikli elemanları bulmalarına yardımcı olmak amacıyla düzenleniyor. Bizler de Orhangazi Belediyesi olarak, istihdamı artırmak ve yerel ekonomiyi desteklemek için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bu çerçevede birçok alanda işbirliği yaptığımız Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odamız ve İŞKUR Bursa İl Müdürlüğümüzle birlikte, istihdam hayatımıza çok şey katacağımıza inandığımız Orhangazi İstihdam Buluşmalarını gerçekleştiriyoruz. Benzer çalışmaları ve işbirliklerini ilerleyen günlerde de sürdüreceğiz,” ifadelerini kullandı.

İlk Günde Yoğun Katılım

Orhangazi Belediyesi, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası ve İŞKUR’un işbirliği ile düzenlenen, iş arayanların istihdam edilmesine, ilçede faaliyet gösteren firmaların iş pozisyonu açığına ve şehrin ekonomik büyümesine önemli katkı sağlayacak buluşmaların ilk gününe birçok firma ve vatandaş katıldı. Bu tür etkinlikler, toplumun her kesimine iş ve istihdam olanakları sunmayı hedefliyor. Etkinlikte, şehirde faaliyet gösteren 29 firma yer aldı. Orhangazi Belediyesi, ilerleyen zamanlarda da benzer işbirliği çalışmalarını sürdürmeye devam edecek.