#

Bursa

İznik’te Gaziler Günü Programı gerçekleşti

İznik’te 19 Eylül ‘Gaziler Günü’ kapsamında düzenlenen tören Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programa, İznik Kaymakamı Arif Karaman, Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Çağlar Önderışık, İlçe Emniyet Müdürü Mithat Öztaş, Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Eroğlu ve yönetimi, şehit aileleri ve yakınları, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile İznikli vatandaşlar katıldı.

Törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, Muharip Gaziler Temsilciliği Başkanı İbrahim Eroğlu ve Jandarma Astsubayı Üstçavuş Murat Küçükçetin tarafından yapıldı. Muharip Gazi Ali Baraç tarafından bir şiir okundu.

Törenin ardından, protokol üyeleri Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret etti. İlçe Müftülüğü tarafından öğle namazı öncesinde Eşrefzade Camii’nde Mevlid-i Şerif okundu.

Ayrıca, İznik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan 19 Eylül Gaziler Günü özel belgeseli de yayınlandı.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın