#

Bursa

Güneybudaklar köyünde gelenek bozulmadı

Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Güneybudaklar köyünde geleneksel hayır cemiyeti düzenlendi. Cemiyete katılan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın; ” BU güzel geleneğin devam etmesini temenni ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Güneybudaklar köyünde her yıl düzenlenen geleneksel hayır cemiyeti bu yılda yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Mehter yürüyüşü ile başlayan cemiyete, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, AK Parti Bursa milletvekili Mustafa Yavuz, AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Nurettin Özbağkıran, AK Parti Osmangazi İlçe Başkan Yardımcısı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cemiyette emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın; “Bu hayırlar vesilesiyle şehirdekiler de hafta sonları da olsa köye geliyorlar. Eş dost akraba birbirleriyle hasbihal ediyorlar. O yüzden bu güzel geleneğin devam etmesini diliyorum. Emeği geçen, katkısı bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah kabul etsin” dedi.

Güneybudaklar Köyü Dernek Başkanı Zekeriya Oruç da 100 yıldır geleneğin devam ettiğini belirterek “Köyümüzün kuruluşundan beri bu gelenek devam ediyor. Gelecek nesillere de aktarmak suretiyle sağ olduğumuz müddetçe de devam ettireceğiz. Gelen misafirlere teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından gelen misafirlere kavurma, pilav, ayran ve tatlı ikram edildi. Çocuklara da dondurma dağıtıldı.

Cemiyette yapılan açık artırmada satılan ürünlerin geliri de gelecek yıl düzenlenecek olan hayır cemiyetinde kullanılacak.

     

 

 

 

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın