#

Bursa

Bursa’da Sürdürülebilirlik Konferansı

KalDer, BUSİAD ve Bursa Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile 26 Eylül 2024 Perşembe günü, Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde ilk kez Sürdürülebilirlik Konferansı düzenlendi.

Kuruluşların sürdürülebilir kalkınma ve kurumsal sürdürülebilirlik konusundaki ihtiyaç ve beklentilerine yönelik bir platform oluşturmak, bu yöndeki uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla gerçekleşen Sürdürülebilirlik Konferansı’nda; alanında uzman kamu, üniversite ve özel sektörden temsilciler konuşmacı ve katılımcı olarak yer aldılar.

Konferansın açılışı iş birliği kurumlar adına; BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, KalDer Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Ürkmez, KalDer Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Nursel Ölmez Ateş ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Orkun Gazioğlu tarafından yapıldı.

Gün boyu süren oturumlarda; EkoIQ ve İklimhaber.org Yayın Yönetmeni Dr. Barış Doğru, Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, İklim Değişikliği Başkanlığı İklim Değişikliği Uzmanı Mustafa Kemal Arsunar, TOBB Sektörler ve Girişimcilik Dairesi Başkanı, Meybem Genel Müdürü Saygın Baban, Semtrio, CEO’su Bekir Çetin, INCIT Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Direktörü Aykut Yeni, Borçelik Yönetim Sistemleri Direktörü, KalDer Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Ürkmez, Tofaş Sürdürülebilirlik Uzmanı Ahu Köksal, Bosch Endüstriyelleştirme Direktörü ve Sürdürülebilirlik Stratejisi Sorumlu Yöneticisi Ersin Ünal, Uludağ Enerji Grup Sürdürülebilirlik Direktörü Özgür Öztürk, konuşmacı olarak yer aldılar.

Konuşmacılar uzmanlık alanları doğrultusunda; Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliğinin İş Dünyasına Etkileri, Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Mevzuatlar, Sürdürülebilirlik Raporlaması ve Finansman, Özel Sektör Deneyimleri üzerine bilgi ve deneyimlerini paylaştılar.

Programda gelecek dönemde Bursa’da verilmesi planlanan Bursa Sürdürülebilirlik Ödülleri hakkında da bilgilendirme yapıldı.

Tüm sektörlere rehber olarak kentimizin ve ülkemizin bu alandaki çalışmalarına katkı sağlanması hedefi ile gerçekleştirilen program, sponsor kuruluşlar; Aka Otomotiv, İnallar, Kayra Yemek ve Uludağ Enerji’ye plaket takdimi ile tamamlandı.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın