#

Dünya

Hizbullah’ın Kalesi Vuruldu, Komutanlar Öldürüldü!

İsrail, Beyrut’ta Hizbullah’ın kalesine hava saldırısı düzenledi, komutanlar öldürüldü. İlk saldırıda 6 kişi öldü, 91 kişi yaralandı. Hizbullah lideri Nasrallah güvenli bir bölgede.

İsrail, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Hizbullah’ın kalesi olarak bilinen Dahiyeh semtine gece boyu süren hava saldırıları düzenledi. İlk saldırı akşam saatlerinde gerçekleşti ve 6 kişi hayatını kaybederken, 91 kişi yaralandı. İsrail’in saldırıları, 2006’daki savaştan bu yana Beyrut’a yapılan en büyük saldırı olarak kaydedildi.

İsrail Savunma Kuvvetleri, saldırının Hizbullah’a ait silahların saklandığı binalara yönelik olduğunu belirtti. Özellikle Dahiyeh semtinde yaşayanlara “Hizbullah’a ait tesislerden uzak durun” uyarıları yapılırken, bölgede büyük bir göç hareketi başladı. Halk, geceyi Beyrut’un farklı yerlerinde geçirirken, evlerini terk etmek zorunda kaldı.

İsrail’in gece boyunca süren hava operasyonları, Beyrut’un yanı sıra Lübnan’ın güneyindeki Sur ve doğusundaki Bekaa bölgelerini de hedef aldı. Saldırılarda Hizbullah’ın füze birimi komutanı Muhammed Ali İsmail ve yardımcısı Hüseyin Ahmed İsmail’in öldürüldüğü açıklandı.

İran’ın Tasnim Haber Ajansı, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın güvenli bir bölgede olduğunu ve sağlık durumunun iyi olduğunu duyurdu. Ancak İsrail medyası, Nasrallah’ın saldırı sırasında karargahta olup olmadığının araştırıldığını bildirdi.

Bu gelişmeler, bölgede gerilimi daha da tırmandırırken, Hizbullah’ın nasıl bir misilleme yapacağı merak konusu.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın