#

Bursa

Muhtarlar Derneği’nden Muhtarlar Günü Mesajı

Bursa Muhtarlar Derneği tarafından 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yılmazer, bu önemli günün kutlanmasına katkı sunan tüm kurumlara teşekkürlerini iletti.

Bursa Muhtarlar Derneği,  19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinliğe Bursa Valisi Erol Ayyıldız ve çok sayıda muhtar katılım gösterdi.

Bursa Heykel’de düzenlenen etkinlikte Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

Bursa Muhtarlar Derneği Başkanı Erol  Yılmazer, muhtarlık müessesesinin 195. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, 2015 yılından bu yana kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Günü’nün, devletin mahallelerdeki en önemli temsilcileri olan muhtarlar için büyük bir anlam taşıdığını belirtti. Cumhurbaşkanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de bu kutlamaya destek verdiğini hatırlatan Yılmazer, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nun da bu süreçteki emeğine değindi.

Yılmazer, muhtarların halkın hizmetinde olan önemli bir görev üstlendiğini vurgulayarak, şu ifadelere yer verdi:

“Muhtar, mahallesinde devletimizin tüm kurumlarını temsil eden ve halkımıza hizmet etmesi gereken bir kamu görevlisidir. ‘Halka hizmet, Hakk’a hizmettir’ anlayışıyla görev yapan muhtarlarımız, halkın gözünde devletin, devletin gözünde ise halkın temsilcileridir. Muhtarlarımız, devletin verdiği adil ve demokratik görevi, omurgalı bir şekilde yerine getirirken, halkın adamı olma bilinciyle hareket etmektedir.”

Ayrıca Yılmazer, tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlayarak, hayatta olmayan muhtarları da rahmetle andığını ifade etti. Mesajında, muhtarların halkın seçilmiş temsilcileri olarak yerel yönetimdeki önemini bir kez daha hatırlatan Yılmazer, devletin halkla kurduğu köprüyü sağlamlaştıran muhtarların, halkın gözü ve kulağı olma misyonunu taşıdığını belirtti.

Son olarak, kutlama programının hazırlanmasına katkıda bulunan Bursa Valisi’ne, Büyükşehir Belediye Başkanı’na ve tüm bürokratlara teşekkür eden Yılmazer, tüm muhtarlara başarı ve sağlık dileklerinde bulundu.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın