#

Polis Adliye

TSK’dan Terör Hedeflerine Hava Harekâtı: 47 Hedef İmha Edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlediği hava harekâtında 47 hedefi imha ederken, 41 teröristi etkisiz hale getirdi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik gerçekleştirilen hava harekâtlarının görüntülerini kamuoyuyla paylaştı. Dün akşamdan bu sabaha kadar süren operasyonlarda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terör örgütlerine ait mağara, sığınak, depo ve çeşitli tesislerden oluşan 47 hedefi başarıyla imha etti.

MSB, yaptığı açıklamada harekâtların büyük oranda yerli ve millî mühimmat kullanılarak icra edildiğini vurgularken, hedeflerdeki etkilerin değerlendirilmesinin sürdüğünü belirtti. Bakanlık ayrıca, Hakurk ve Gara bölgelerine düzenlenen operasyonlarda 41 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Son bir haftada yasa dışı yollardan Türkiye’ye geçmeye çalışan 261 şahsın yakalandığını ifade eden MSB, bunlardan 2’sinin terör örgütü mensubu olduğunu bildirdi. Hava harekâtlarının bölgedeki terör tehdidine karşı devam edeceği de vurgulandı.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın