#

Bursa

Bursa, Bilecik ve Yalova’da eş zamanlı orman denetimi

Bursa Orman Bölge Müdürlüğümüze bağlı Bursa, Bilecik ve Yalova İllerinde, sabit ve geçici toplam 168 koruma kontrol noktasında 24 Ekim 2024 tarihinde Türkiye geneli ile eşzamanlı mobil denetim gerçekleştirildi.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, ormanların yasa dışı müdahalelerden korunması, orman suçlarıyla mücadele etkinliğinin artırılması, doğal kaynakların gelecek nesillere sağlıklı olarak aktarılması amacıyla, Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’nde de sabit ve geçici olmak üzere toplam 168 adet mobil kontrol noktaları oluşturuldu.

Bilecik ve Yalova illerinde oluşturulan mobil kontrol noktalarında İşletme Şefleri, Orman Muhafaza memurlarından oluşan koruma ekipleri tarafından 01.01.2024 tarihinden bu yana seyir halinde orman emvali taşıyan araçlar denetlendi.

Önleme aramaları, Jandarma ekipleri iş birliğinde, yol güvenlik önlemleri alınarak icra edilerek koruma ekipleri tarafından nakliye belgeleri ile taşınan emvallerde usulsüzlük tespit edilenler hakkında yasal işlem başlatılmak üzere zabıt tutuldu.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’nde, ormanların yasa dışı müdahalelerden korunması, usulsüzlüklerin önlenmesine yönelik çalışmalara devam edileceği belirtildi.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın