#

Çanakkale

Çanakkale’de orman yangını sürüyor!

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevlere söndürülmesi için havadan ve karadan müdahale ediliyor. Bakan Pakdemirli yangına ilişkin, “Çanakkale’deki yangına, 20 helikopter, 107 arasöz ,  400 personelle müdahale ediliyor. Bütün ekiplerimiz orada” açıklamasında bulundu.

Gelibolu ilçesine bağlı Ilgardere köyündeki ormanlık alanda, saat 15.00 sıralarında, belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine orman ve itfaiye ekipleri, helikopter ve çok sayıda arazöz ile bölgeye sevk edildi. Yangın bölgesinden yükselen dumanlar, Çanakkale Boğazı’nı kapladı. Alevlere söndürülmesi için havadan ve karadan müdahale ediliyor.

BAKAN PAKDEMİRLİ’DEN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: “Çanakkale’deki yangına, 20 helikopter, 107 arasöz ,  400 personelle müdahale ediliyor. Bütün ekiplerimiz orada”

YERLEŞİM BÖLGELERİNİ TEHDİT ETMİYOR

Öte yandan yangının yerleşim bölgelerini tehdit etmediği ve yangın nedeniyle Eceabat ilçesinde elektrik kesintisi yaşandığı belirtiliyor.

YANGIN AYÇİÇEĞİ TARLASINA DA SIÇRADI

Yangın köyün yakınlarındaki ayçiçeği tarlasına da sıçrarken, tarım alanlarında da zarar olduğu öğrenildi.

BOĞAZ GEMİ TRAFİĞİNE KAPATILDI

Bu arada, denizden söndürme çalışmalarına da başlandığı için Çanakkale Boğazı’nda gemi trafiği çift yönlü olarak durduruldu.

VALİ AKTAŞ’TAN AÇIKLAMA

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, ekiplerin alevleri kontrol altına alabilmek için yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi.

”YALOVA KÖYÜNÜ TEDBİR AMAÇLI BOŞALTABİLİRİZ”

Yangının herhangi bir can veya mal kaybına yol açmadığını belirten Aktaş, “Yangının rüzgarla şiddetini artırması durumunda Yalova köyünü tedbir amaçlı boşaltabiliriz” dedi.