#

Türkiye

Fahrettin Altun’dan Kılıçdaroğlu’na “Biden” yanıtı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “ABD’de bir başkan adayı (Joe Biden) muhalefetle iş birliği yapıp Cumhurbaşkanımızı devireceğini söylüyor. Muhalefetin başı “olmaz öyle şey” demek yerine konuyu gündeme getirdiğim gerekçesiyle bana saldırıyor. Devlet ciddiyeti gereği bu üsluba misliyle mukabele etmiyor ancak esefle kınıyorum.” açıklamasını yaptı..

KILIÇDAROĞLU NE DEDİ?

Türkiye’de birçok muhalif kesim tarafından tepkiyle karşılanan konuşmaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ilk yorum geldi.

CHP’nin sosyal medya hesabından paylaşılan videoda Kılıçdaroğlu şunları söyledi;

“Önce şu soruyu gerçekten sormak gerekiyor” diyen Kılıçdaroğlu, “7 ay önce yapılan açıklama ortada dururken bu ülkenin Cumhurbaşkanı kimdi? Bu ülkenin sarayında kim oturuyordu? Dışişleri Bakanı kimdi? 7 aydır tepki vermediler. Neden şimdi tepki veriyorlar?”

NE OLMUŞTU?

ABD’deki başkanlık seçimlerinde Donald Trump’a rakip olan Joe Biden, New York Times’a Ocak ayında verdiği röportajda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef almıştı. Biden skandal sözlerle Erdoğan’a karşı muhalefeti savunmaları gerektiğini belirterek, “Erdoğan’ı darbeyle değil seçimle devireceğim” demişti. “Yapacağım en son şey, ona (Erdoğan’a) Kürtler konusunda boyun eğmek olurdu” şeklinde ifadeler kullanan Joe Biden, diğer taraftan Türkiye’nin bölgedeki faaliyetlerini nasıl izole edecekleriyle ilgilenmeleri gerektiğini söylemişti. Biden’ın bu sözlerine çok sayıda siyasetçi tepki göstermişti.

ABD başkan adayı Joe Biden'ın açıklamalarına muhalefetten tepki

BIDEN TÜRKİYE HAKKINDA NE DEDİ?ABD başkan adayı Joe Biden'ın Türkiye siyaseti ile ilgili sözlerinin yeniden gündem olmasının ardından muhalefetten de tepkiler gecikmedi.https://www.linehaber.com.tr/muhalefetten-bidenin-aciklamalarina-tepki/

Line TV paylaştı: 16 Ağustos 2020 Pazar

Muhalefetten Biden’ın açıklamalarına tepki (Okumak için tıkla)