#

Gündem

Erdoğan’dan yüz yüze eğitim açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısı sona erdi. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

Salgın sürecinde hem sağlık altyapımız hemde sağlık sistemimizle fark ortaya koyduk.

Her türlü yapıcı tenkide sonuna kadar saygımız var. Makul olanları hayata geçirmekten asla imtina etmeyiz.

Salgının sağlık boyutu yanında diğer tüm etkilerini azaltmayı amaçlayan pek çok teşviği azaltmayı amaçlayan pek çok teşviği hayata geçiriyoruz.

Normalleşme desteği kapsamında prim desteği olarak 154 bin iş yerindeki 1 milyon 186 bin çalışan için 934 milyon liralık kaynak kullanıldı.

KISA ÇALIŞMA KAPSAMIN 20 MİLYAR LİRA ÜZERİNDE KAYNAK AKTARILDI

Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan 3,5 milyon çalışanımıza bugüne kadar 20 milyar liranın üzerinde kaynak aktarılmıştır.

İşsizlik ödeneği olarak 847 bine yakın kişiye 4 milyar liraya yakın kaynakla destek verilmiştir.

Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında çalışanlarımıza ve dar gelirli kesimlere yaptığımız karşılıksız ödemelerin tutarı 38 milyar liraya ulaştı.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

“2, 3, 4, 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitimi belirlenen kurallar çerçevesinde başlatıyoruz.”

Özel Eğitim Okulları ile İl Hıfzısıhha Kurullarının uygun bulduğu köy okullarında yüz yüze eğitimin önünde herhangi bir engel yok.

“İlk etapta 500 bin öğrencimize ücretsiz tablet bilgisayar vereceğimiz süreci başlattık. Önümüzdeki haftadan itibaren dağıtmaya başlıyoruz.”

DAĞLIK KARABAĞ’DAKİ GELİŞMELER

(Dağlık- Karabağ Sorunu) Uluslararası toplum Azerbaycan toprakları işgal edilirken sessizliğe bürünmüştü. Şu ana kadar Karabağ’daki pek çok yerleşim birimi işgalden kurtarıldı.Tüm imkanlarımızla Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu söylüyoruz. Küresel güçlerin eteği altına saklanan haydut devletlerin kullandıkları yöntemlerin devri artık kapanıyor.

“Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesine destek vermek her onurlu devletin vazifesidir.”

“(Karabağ) AGİT bünyesinde Amerika, Fransa ve Rusya tarafından oluşturulan MİNSK grubu sorunu çözmek yerine adeta çözümsüzlüğe mahkum etti.”

“Dünya, haydut devletlerden ve onların haydut yöneticilerinden kurtarılmadan, insanlığın kalıcı barışa ve huzura kavuşması mümkün değildir.”