#

Gündem

TÜYİSEN’den sessiz protesto

Tüm Yurt İşverenleri Sendikası (TÜYİSEN), pandemi nedeniyle mart ayından bugüne özel yurtların devlet tarafından destek alamadıklarını, aylardır hiçbir gelir elde edemedikleri için onlarca işletmenin battığını ve binlerce ailenin işsiz kaldığını belirterek kısıtlı katılımcı ile sessiz bir protesto gerçekleştirerek seslerini duyurdu.

TÜYİSEN tarafından yapılan basın açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:

Türkiye genelinde üniversite öğrencilerine barınma hizmeti veren Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan ruhsatlı özel yurtlar, mart ayından bu yana ne devletimizden bir destek alabildiler ne de bağlı oldukları Gençlik Spor Bakanlığı tarafından sorunlarına sahip çıkıldı.

Ruhsatlı özel yurt olmaları sebebi ile sadece öğrenci barındırabilen özel yurtlar, otel vb. gibi günübirlik konaklama hizmeti veremediklerinden,  aylardır hiçbir gelir elde edemediklerinden dolayı onlarca işletme batmıştır.

Yüzlercesi borç batağındadır, binlerce aile işsiz kalmıştır. Her özel yurdun aylık 70 bin TL’yi bulan bina kira ödemeleri vardır.

Pandemi koşulları göz önünde bulundurularak , Tüm Yurt İşverenleri Sendikası (TÜYİSEN) çok açık alanda, kısıtlı katılımcı ile sessiz protestoları ile yetkililere seslerini duyurmak istemektedirler.

Sesimizi duyurarak bizlere destek olmanız yetkililerin en azından bizim varlığımızdan haberdar olması için katkı sağlayacaktır. Teşekkür ederiz.