#

Bursa

Bursa’da nakış atölyesinde patlama

Bursa’da 3 katlı iş yerinin ikinci katındaki nakış atölyesinde patlama meydana geldi. Patlama sonrası iş yerinin yerinden çıkan demir kapı ve camları, çevredeki araçların üzerine düştü. İhbarla bölgeye gelen ekipler, patlamanın çıkış nedenini araştırıyor.

Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Altınova Mahallesi, 1’inci Kalkan Sokak’taki 3 katlı bir iş yerinin 2’nci katındaki nakış atölyesinde patlama meydana geldi.

İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık, AFAD ve itfaiye ekibi sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri ise patlamanın nedenini bulmak için inceleme yaptı.

Patlamanın etkisiyle iş yerinin demir kapısı ve camları yerinden çıkarak, çevredeki araçların üzerine düştü. Araçlarda maddi hasar meydana gelirken, patlamada can kaybı ve yaralının olmaması sevindirdi. AFAD’ın ölçüm ve incelemelerinin ardından patlamanın nedeni belli olacak.

‘PATLAMA ÇOK ŞİDDETLİYDİ’

Şiddetli bir patlama sesi duyduklarını belirten esnaf Bülent Kavurat, “Çalışıyorduk, bir ses geldi. Baktık, iş yerinin camları kırılmış, dökülmüş. Patlama çok şiddetliydi. 4 dükkan aşağıdan duyduk. Şiddetli sesi duyunca geldik. Daha önceden de yakın bir bölgede patlama olmuştu. Yaralanan yok, çok şükür. Kimsede bir zarar yok” dedi. Patlama olan iş yerinin zemin katındaki matbaanın sahibi Selçuk Ferik ise “İçeride çalışıyorduk. Bir patlama oldu, neden olduğunu da çözemedik. İtfaiyeden, AFAD’dan arkadaşlar geldi, çözmeye çalışıyorlar. Çok şükür, yaralanan olmadı. Kapı, cam, çerçeve aşağı fırladı. Karşı komşumuzun arkadaşları çay molasındaydı. Onların molasının bitmesi de bizler için büyük şans oldu” diye konuştu.