#

Eğitim

KPSS iptal edilecek mi? DDK müfettişleri ÖSYM’de

Devlet Denetleme Kurulu müfettişleri KPSS iddialarını incelemek üzere ÖSYM merkezine gitti. İnceleme sonrası hazırlanacak rapor Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak.

31 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilen KPSS lisans sınavının ardından bazı soruların bir yayınevinin deneme sınavı kitapçıklarında aynı şekilde yayımlandığı öne sürüldü.

Sosyal medyada çok sayıda tepki alan iddialar üzerine ÖSYM’den açıklama geldi. ÖSYM, oturumların güvenli bir biçimde gerçekleştirildiğini ve bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemeler neticesinde asılsız olduğunu açıkladı.

Açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ÖSYM Başkanı Halis Aygün’ü görevden aldı.

DDK’YA İNCELEME TALİMATI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı vermiştir. İnceleme en kısa sürede neticelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.” denildi.

ERDOĞAN: “MAĞDURİYETE MÜSAADE ETMEYİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz.” ifadelerini kullandı.

Devlet Denetleme Kurulu (DDK), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan 2022-Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) yönelik iddialarla ilgili incelemelerine başladı.

DDK BAŞKANI ARINCI’DAN KPSS AÇIKLAMASI: PROBLEM VAR GİBİ

Müfettişlerin 3 Ağustos 2022 Çarşamba günü ÖSYM’ye gideceğini duyuran Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı ”Rapor Cumhurbaşkanı Erdoğan’a arz edilecek. Problemli bir durum var gözüküyor” dedi.

ERDOĞAN’A RAPORLANACAK

DDK müfettişleri, bugün ÖSYM’nin Bilkent yerleşkesine gitti. Müfettişler, kurum yetkilileriyle yapacakları görüşmeler ve ilgili birimlerdeki araştırmalarının ardından incelemeyi tamamlayacak ve inceleme sonucu hazırlanacak rapor Cumhurbaşkanı’na sunulacak.

”PROBLEMLİ BİR DURUM VAR GÖZÜKÜYOR”

Devlet Denetleme Kurumu Başkanı Yunus Arıncı “Problemli bir durum var gözüküyor” dedi. Arıncı, rapor için bir süre öngörmediklerini de sözlerine ekledi.

2022 KPSS İPTAL EDİLECEK Mİ?

İddialara konu olan soru sayısının 20-30 olarak belirtiliyor.

İhtimaller arasında yer alan soru iptali durumunda KPSS puanlarını oldukça fazla etkileneceğini, bu yüzden de sınavın iptal edilmesinin çok daha güçlü bir olasılık olduğu söyleniyor.

İddiaların araştırılması sürecinde ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün ise görevden alınmıştı.