#

Bursa

Bursa Mudanya’da yollar göle döndü

Bursa’da aniden bastıran sağanak yağış sele neden oldu. Kentin birçok ilçesinde caddeler suyla kaplandı. Ağaçlar fırtına nedeniyle devrildi, trafikte aksamalar yaşandı. Bursa otobüs terminalinin çatısında ise çökme meydana geldi. Sağanak yağış ve sel Mudanya’da da hayatı felç etti. Sel suları otomobilleri sürükledi, karayla deniz birleşti. Gemlik’te sel sularında kalan sürücünün imdadına ise polisler yetişti.

Bursa’da sağanak yağış kentin birçok ilçesini olumsuz etkiledi. Nilüfer, Osmangazi ve Mudanya ilçelerinde yollar göle döndü. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bahçesinde ağaç devrildi.

Mudanya ilçesinde ise yollar suyla kaplandı. Park halindeki araçlar sular içinde kaldı. Dolu sonrası etkili olan sağanakla yollarda su birikintileri oluştu, trafik durma noktasına geldi.

Mudanya’da özellikle Halitpaşa ve Ömerbey Mahallesi sağanak yağıştan etkilendi. Mudanya’da ana caddeler de sular altında kaldı. Halitpaşa Mahallesi’nde sel suları sebebiyle karayla deniz birleşti.

Bazı otomobiller de sel sularında sürüklenerek hasar gördü. İlçede herhangi bir yaralanma ya da can kaybının olmadığı, maddi hasar bulunduğu bildirildi.

AFAD, Bursa Büyükşehir İtfaiye ve BUSKİ ekipleri gelen ihbarları anında değerlendirip önemli noktalarda yaşanan krizlere müdahale etti. 112 ekipleri de vatandaşlardan gelen her türlü ihbarı değerlendirdi. Şehirde sağanak yağış ve fırtınanın bir süre daha etkili olacağı belirtiliyor.

Twitter’da birçok kullanıcı Mudanya’da meydana gelen yağış sonrası su baskını ve taşkınları hesaplarında paylaştı.