Bursa
16 STK’dan “Bursa ve Türkiye aidiyeti”
Bursa’da faaliyet gösteren 16 STK, Bursa’nın Yunan işgalinden kurtuluş günü ve 100.yılı dolayısıyla düzenledikleri basın toplantısında Bursa’da yaşayan herkesi kentin değerlerine sahip çıkması çağrısında bulundular.
Bursa faaliyet gösteren ve Bursa Trabzon Dernekleri Fedarasyonu, Bursa Vakfı , Bursa Platformu, DAĞDER, Kalite Birliği Derneği (KALBİR), Kosava – Üsküp Türkleri Kültür Ve Dayanışma Derneği, Prusa, Artvin Vakfı , Rumeli Kültür Ve Gençlik Spor Kulübü, Anadolu Kültürleri Dayanışma Derneği , Artvin Ve Kafkas Dernekleri Fedarasyonu, Bursa Erzurum Olur İlçesi Derneği , Osmangazi Bursasporlular Derneği ve MAKDER’den oluşan 16 STK organize ettikleri basın toplantısında yaptıkları ortak açıklamada Bursa’da yaşamını sürdüren herkesin Bursalı olarak görmek gerektiğinin altını çizerek, Bursa aidiyeti paydasında herkesin buluşması çağrısı yaptılar.
Toplantının açılışında açıklamalarda bulunan Bursa Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Yetim,” Bursa’da dair spordan sanata ve kültürden siyasete kadar olan duyarlılıklarımızı bu anlamlı günde basın mensupları aracılığıyla tüm Bursalılara duyurmayı planladık. Bursa birlikteliği artık zaruri bir ihtiyaç oldu. Bizler Bursa sevdalısı Sivil Toplum Kuruluşlarıyız. Bursa’nın kültür ve marka değerine sahip çıkmak, Bursalılık bilinç ve şuurunu yükseltmek istiyoruz. Doğum yeri neresi olursa olsun, Bursa’da yaşayan herkesi Bursalı olarak görüyoruz ve “Bursalılık aidiyetini” yaygınlaştırmak amacındayız. Bursa faydasına yapılacak her icraata destek olmaya hazırız. Biz Bursa’da doğmuş hangi bölgeden olursa olsun ‘Biz Bursalıyız’ dediği bir kenti özlüyoruz. Ayrıca 27 Eylül’de Bursa Düğünü adından Bursa’da yaşayan tüm kesimleri temsil eden kültür, sanat ve folklor gösterilerimiz olacak. Herkesi bekliyoruz” dedi.
Programda konuşan Bursa Vakfı Başkanı Recep Günay da, “Her geçen gün kaybolan bir Bursa var. Bursa doğması veya doyması önemli değil Bursa’da yaşayan herkes benim nazarımda Bursalıdır. Bu nedenler önce Bursa demelerini bekliyoruz. Yaşanabilir bir Bursa için daha fazla birlik olmalıyız” ifadelerini kullanırken, Artvin Vakfı Başkanı Adnan Demirci ise, Anadolu’dan göç ederek kente yerleşen tüm tarafların ayrışmaktan ziyade birliktelik ve işbirlikleri kurmasının çok önemli olduğunu söyledi.
Basın toplantısında söz alan TSE Uzmanı, Kalite Birliği Başkanı ile Bursa Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Karaman da, birlik çağrısı yaparak, “Bursa bir kalite şehri, Türkün devletini dünyaya hakim kılan bir şehirdeyiz. Bursa için konuşacağız ama Bursa için kimseyle kavga etmeyeceğiz. Daha güzel bir Bursa’yı gelecek kuşaklara bırakmak için birlik olacağız, gerekli yerde tepkilerimizi, önerilerimizi ve projelerimiz ortaya koyacağız. Bu adımı atan Bursa birliği için dertlenen 16 STK’ya teşekkür ederim. Bursalılık adiyetini herkese aşılamalıyız. Bizler, Kalite Birliği olarak, Bursa’nın “Kalite Şehri” unvanını almasını gerektiğini ifade eden bir Sivil Toplum kuruluşuyuz. Bu organizasyonun bu vizyona sahip çıkmasını, Bursa’nın marka değerinin yükselmesini istiyoruz. Bursa; dünyada ilk Standardı yayınlayan şehir, ilkleri başaran şehir, uğrunda İlk meclise siyah örtü örtülen şehir, kuruluş şehri, yani mübarek bir şehir ve kalite şehri. Bu şehirde yaşayan herkesin bu şehre borcu var. Borcu ödeme zamanıdır. Bu uğurda mücadele edecek olan bu oluşumda bulunan tüm STK’lara teşekkür ediyoruz. Kalite şehri Bursa’da yaşıyoruz. Kalite şehri Bursa’yı seviyoruz. Kalite şehri Bursa’yı sevenleri seviyoruz” diye konuştu.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş