#

Bursa

Bursa’da tarım-turizm-sanayi uyumunun önemi

Line TV ekranlarında Perşembe Günleri yayınlanan Haber Ekstra programının bu haftaki konuğu Bursa Sanayicileri ve İş insanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar oldu. Küçükkayalar, Bursa’nın tarım, turizm ve sanayi sacayağı üzerinde gelişim göstermesi gerektiğine vurgu yaparken, 8 Aralık’ta gerçekleşecek ‘Yenileşim Ödül Töreninin’ detaylarını ve Bursa tarihini anlatan ödülün hikayesini paylaştı.

Bursa Sanayicileri ve İş insanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, Line TV ekranlarında Ayşe Nur Büyükhan’ın sunumuyla yayınlanan Haber Ekstra programında, sürdürülebilirlik ve tarım-turizm-sanayi uyumunun önemini anlattı.

GELECEĞİN BUSİAD’I NASIL OLACAK?

Türkiye’de TÜSİAD’dan sonra Türkiye’nin ikinci Anadolu’nun ise ilk sanayici iş insanları derneği olan ve 44 yıldır Bursa’da aktif olarak çalışmalar sergileyen dernekte gençleşmeye yönelik adımlar atıldığını söyleyen BUSİAD yönetim kurulu başkanı Buğra Küçükkayalar, ’15 Ocak itibariyle yeni yönetim ile birlikte öncesinde gerçekleştirilen teorik çalışmaları hayata geçirmek üzere harekete geçtik. Bu çalışmalar çerçevesinde 11 komite oluşturduk. Bu 11 komitenin 4 tanesi, Bursa’nın en temel sektörlerinden olan otomotiv, tekstil, hizmet ve gıda komiteleri oldu. Ardından bu temel 4 sektörü de destekleyici bazı komiteler kurduk. Bunlar; yenilikçilik, dijital dönüşüm, sosyal sorumluluk, eğitim gibi konularda hem bu sektörleri hem de bu sektörlerin dışında kalan diğer sektörlere yönelik çalışmalar yapıyor. Her sektöre yönelik etkinlikler yapmak hedefinden yola çıktığımız zaman diğer 7 komite de ortaya çıkmış oluyor. Bu komitelerden ilki geleceğin BUSİAD’ını oluşturmak için kurumsallaşmamızı sağlıyor, ‘Kurumsal gelişim iletişim ve üye ilişkileri’ adıyla tanımladık onu biz. Bir başka konumuz, kadın üyelerin daha fazla alanda görev almasını sağlamak. BUSİAD’ın 272 üyesinin 24’ü kadın dolayısıyla buna oranla baktığımızda yüzde 8,5 ile çok düşük kaldığını görüyoruz ve onu da artırmak öncelikli hedeflerimizden’ şeklinde konuştu.

 

TARIM-TURİZM-SANAYİ UYUMUNUN ÖNEMİ

‘Tarım, turizm ve sanayi ile gelişen Bursa’ sloganıyla çalışmalar yaptıklarını ifade eden Küçükkayalar, bu üçlünün birlikte önemli olduğuna da vurgu yaparak ‘Bursa’mızın turizm, sanayi ve tarım alanlarında her birine eşdeğer yapılanma sağlayabileceği görüşündeyiz. Salt tarım, turizm ya da sanayi değil, Bursa’mızda bu üçünü de destekleyecek altyapımız var dolayısıyla bu konuyla ilgili de çalışma ortaya koymak istedik. Söylemden çıkıp öneriler haline getireceğimiz bu çalışmayı da önümüzdeki süreçte paylaşmış olacağız’ dedi.

5. YENİLEŞİM ÖDÜL TÖRENİ

Programda, 8 Aralık’ta gerçekleşecek Bursa 12. Yenilikçilik ve Yaratıcılık Sempozyumu ile 5. Yenileşim Ödül Töreninin detaylarını da paylaşan Küçükkayalar, Duaçınarı’ndan yapılan ve Bursa tarihini anlatan ödülün hikayesini de ‘ödül yenileşimi, ilericiliği ve gelişimi gösteriyor’ diyerek, ‘Bursa’nın Duaçınarı semtinde bulunan Duaçınarı ağacından yapılan bir ahşap heykel bu, dolayısıyla bu bizim geçmişimizi ifade ediyor. Osmanlı’dan kalma o çınarlar Bursa’nın tarihidir, o nedenle önemi bizler için çok büyüktür. Bizim nezdimizde de ödül anlamındaki bu ahşap, geleceği ve sürdürülebilirliği temsil ediyor’ şeklinde anlattı.