#

Bursa

Kuduz nedir, nasıl bulaşır?

Line tv ekranlarında perşembe günleri yayınlanan haber ekstra programında bu hafta kuduz aşısı tedariğinde yaşanan sorunlara yer verildi. Bursa Tabip Odası Başkanı Tufan Kumaş ile Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Melike Baysal’ın konuk olduğu programda, süreç hakkında bilgi verilirken kuduzun önemine de dikkat çekildi.

Tedarik sorunu nedeniyle kuduz aşılarında yaşanan sıkıntı, Line tv ekranlarında derinlemesine işlendi. Haber ekstra programında Ayşe Nur Büyükhan’ın sorularını yanıtlayan bursa tabip odası başkanı Tufan Kumaş ile Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Melike Baysal, kuduzun risk boyutunu anlattı.

“Kuduz ölüm oranının yüzde yüz olduğu bir enfeksiyon hastalığıyken korunmada etkili bir aşısı var. Fakat hayvan ısırması nedeniyle yaşanan tedirginlikten dolayı bazı hastanelere müracat edilmesine rağmen aşı bulunamadığı yönünde alınan yanıtlar, gündemi epey meşgul etmişti. Böylece türkiye’de ilaç yoklarının ardından aşı sorunu da gün yüzüne çıktı”.

Kuduz ve diğer önemli aşılarda yeniden tedarik sorunu yaşanmaması için alınabilecek önlemse açık, aşıda dışa bağımlı kalmamak…