#

Bursa

BTÜ’lüler karidesin raf ömrünü uzatacak

Bursa Teknik Üniversitesinin (BTÜ) de katılımıyla, dünya genelinde geniş kitleler tarafından tüketilen karidesin raf ömrünün uzatılması amacıyla hazırlanan projenin araştırma ve geliştirme çalışmalarına başlandı.

BTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Furkan Türker Sarıcaoğlu’nun (sol 2) yürütücülüğünde gerçekleştirilen “Bitki bazlı biyoaktif bileşik kullanarak karides (Litopenaeus vannamei ve Macrobrachium rosenbergii) raf ömrünün uzatılması için yenilikçi nanoteknoloji yaklaşımı” başlıklı projeye, Türkiye dışında iki Uzak Doğu ülkesi ve bu ülkelerde yer alan altı üniversite ve kurumun bilim insanları katkı sağlayacak.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın