#

Genel

Depremin 4. gününde mucize kurtuluşlar

Haberler Foto Galeri Türkiye Haberleri Enkaz Altındakiler İçin Zamana Karşı Yarış, enkaz altındakiler için zamana karşı yarış, Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da büyük yıkıma yol açtı. Zamana karşı yarışın sürdüğü kentlerden umutlandıran haberler de geliyor…

Depremin ilk saatlerinden itibaren kendisinden haber alınamayan Hataysporlu futbolcu Christian Atsu ve Sportif Direktör Taner Savut’un da yaşadığı 250 daireli Rönesans Rezidans da yerle bir olan binalardan oldu. Bölgede AFAD ve AKUT’un yanı sıra, İtalya ve Macaristan’dan gelen arama kurtarma ekipleri de enkaz altında kalan vatandaşların yardımı için seferber oldu. Enkazda cihazlarla keşif yapılarak canlı vatandaşların olduğu tespit edildi ve ekiplere bilgi verildi. Rezidansın enkazında mahsur kalan vatandaşların akrabaları da çalışmaları gözyaşları içerisinde izleyerek umutlu bekleyişlerini sürdürdü. Ekiplerin zorlu mücadelesi sonrası 81. saatte Fatma Karadeniz (42), sıkıştığı yerden sağ olarak çıkarılıp, ambulansa alındı. Bilinci yerinde olduğu gözlenen kadının kurtarılmasının ardından arama kurtarma ekipleri birbirlerine sarılarak mutluluklarını paylaştı. Binadan sağ olarak kurtarılan isimler arasında Christian Atsu ve Taner Savut’un olmadığı öğrenilirken, ekiplerin arama kurtarma çalışmaları sürüyor.


Sabah saatlerinde aynı binadan 2 yaşındaki Elif ile 9 yaşındaki Atilla Eren ve 12 yaşındaki Ege Yılmaz sağ olarak çıkarıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri depremden 80 saat sonra Hatay’da General Şükrü Kanatlı Mahallesi’nde enkazın altından iki kardeşi daha sağ olarak çıkardı.

Ekipler 81. saatte ise sağ çıkarılan çocukların 3. kardeşi 1 yaşındaki Rami’yi de enkaz altından çıkarmayı başardı. Yaşam alanından koridorundan itfaiye ekibinin kucağındaki Rami’nin az da olsa ağladığı görüldü. Rami’yi gören vatandaşlar ise alkışlarla destek verdi. İtfaiyecilerin, ‘aslanım’ diye sevdiği küçük çocuk tedavisi için ambulansa götürüldü. Anneye ulaşabilmek için enkazda çalışmalarını sürdürüyor.

Deprem bölgesine giden Düzce Belediyesi İtfaiye ekiplerince Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi İnönü Caddesi üzerinde bulunan Çevikler Apartmanı’nın enkazından 81 saat sonra bir çocuk sağ çıkartıldı. Enkazdan çıkarılan çocuk sağlık ekiplerine teslim edildi. Öte yandan, Düzce Belediyesi arama kurtarma ekipleri daha önce de 5 can kurtararak sağlık ekiplerine teslim etmişti.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, “Depremin 4. gününde vatandaşlarımızın yıkılan binaların enkazından sağ olarak çıktığını görmek, umudumuzu artırıyor. Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay’da çalışma yürüten ekiplerimiz, şu ana kadar ikisi bebek olmak üzere toplam 12 kişiyi göçük altından sağ olarak kurtardı. Ekiplerimizden gelecek güzel haberlerin artacağına yürekten inanıyoruz. Arama kurtarma ekiplerimiz AFAD’ın yönlendirmesi doğrultusunda bölgedeki çalışmalarına devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın