#

Genel

Türkiye’nin en acı gerçeği ‘Deprem’

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, bugün Haber Ekstra’nın konuğuydu. Programda Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıcı etkiye yol açan depremleri yorumlayan Er, Büyük Marmara Depreminin çok yakın olduğunu bir kez daha hatırlatıp, ‘Artık kaybedecek vakit yok, bu deprem olduğunda çok daha büyük kayıplar olacak’ diyerek hem yetkilileri hem de vatandaşları uyardı.

Afad’ın verilerine göre 6 Şubat’ta saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7, saat 13.24’te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

10 ilde büyük hasara yol açan bu depremin ardından kurtarma çalışmaları 4. gününde devam ediyor, bölgede mucize bekleniyor… Alanında uzman isimlerin uzun zamandır böyle bir depremin olacağını söylemesiyse bizlere bir kez daha gösterdi ki Türkiye, deprem gerçeğini inkar etmemeli.

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara şube başkanı Engin Er de düzenlenen basın açıklamalarında sık sık Türkiye’nin aktif fay hatları olduğu konusunda uyarılarını yapıyordu fakat ne yazık ki, bu uyarılara da kulak asılmadı.

Engin Er, şimdi de line tv ekranlarında Ayşe Nur Büyükhan’ın sunumuyla yayınlanan Haber Ekstra programında bir kez daha uyardı, hem yetkilileri hem vatandaşları…