#

Kültür Sanat

Harry Potter’ın yazarı yine tartışmaların odağında

Dünyaca ünlü Harry Potter’ın serisinin yazarı J.K. Rowling, transfobik yorumlarının ardından bu sefer de cinsiyet değişimi hakkındaki sözleriyle gündeme geldi.

Ünlü fantastik roman serisi Harry Potter’ı kaleme alan İngiliz yazar J.K. Rowling, son dönemde trans bireyler hakkında yaptığı açıklamalarla gündeme gelmiş ve eleştirilen odağı olmuştu. Rowling, şimdi de cinsiyet değiştirme yaşıyla ilgili yaptığı yorumlarla yeniden gündeme geldi.

The Witch Trials of JK Rowling adlı bir podcast yayınına katılan İngiliz yazar, 14 yaşın insanların cinsiyet değiştirmeye karar vermesi için çok erken bir yaş olduğu konusunda bir yorum yaptı.

Kendisinin de zamanında bir ergen olarak kendi cinselliğini sorguladığını ancak heteroseksüel olarak büyüdüğünü söyleyen yazar, o kadar genç insanların doğurganlıklarının kaybının ne olduğunu gerçekten anlayabileceklerine inanmadığını savundu.

14 yaşında çocuk istemediğini ancak anne olmanın hayatının en keyifli ve harika şey olduğunu söyleyen Rowling, The Times’ın haberine göre ebeveyn olmanın o yaşta anlaşılamayacağını ve neyden vazgeçildiği hakkında hiçbir fikrin olmayacağını belirtti.

Ünlü yazar, daha önce  biyolojik cinsiyeti bir kenara bırakmanın kadın haklarına zarar vereceğine dair endişelerini dile getirmiş ve sert eleştirilerle karşılanmıştı. Hatta yazar geçtiğimiz yıl ölüm tehditleri almıştı.