#

Türkiye

Türkiye seçimini yapıyor!

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için ülke genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kuruldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE EŞİ EMİNE ERDOĞAN OYUNU KULLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oyunu Üsküdar’daki Saffet Çebi Ortaokulu’nda kullandı. Erdoğan, “Türk demokrasisi için hayırlısı ile bir geleceği niyaz ediyoruz” dedi.

Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Oyumuzu kullandıktan sonra söylenecek en önemli şey Türk demokrasisi için sabah saatleri itibariyle takipteyim. Olaysız, sıkıntı yaşanmadan süreç devam ediyor. En önemlisi deprem bölgesindeki oyların kullanımı idi. Vatandaşlarımız büyük şevkle oylarını kullanıyorlar. Burada da bir sıkıntı yok. Akşam sayımlardan sonra ülkemiz milletimiz için, Türk demokrasisi için hayırlısı ile bir geleceği niyaz ediyoruz. Bütün seçmenlerimizin akşam 17’ye kadar endişeye kapılmadan oylarını kullanmaları Türk demokrasisinin gücünü göstermesi anlamında çok önemli. Bütün sandık kurulu üyelerine başarılar diliyorum. Sonuçları İstanbul’dan takip edeceğiz.” dedi.

KILIÇDAROĞLU VE YAVAŞ OY KULLANDI

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Ankara’da oyunu kullandı. Kılıçdaroğlu oy verme işleminin ardından yaptığı açıklamada, “Sandığa gidip oy kullanan bütün yurttaşlarıma teşekkür ederim. Hepimiz birlikte olmayı çok özlemişiz inşallah bu ülkeye baharlar gelecek.” dedi.

SİNAN OĞAN OYUNU KULLANDI

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan oyunu kullandı. Oğan, “Memleketimize, milletimize hayırlı olsun. Herkes oy kullansın. Bu seçimi bayram havasında geçirelim” dedi.

MUHARREM İNCE OYUNU KULLANDI

Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce oyunu kullandı.

KARAMOLLAOĞLU, OYUNU ANKARAD’DA KULLANDI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Ankara Çankaya Lisesi’nde oyunu kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu kullandı. Oyunu kullanmak için Ankara Çankaya’da bulunan Çankaya Lisesi’ne gelen, Genel Başkan Karamollaoğlu, “1048” numaralı sandığın bulunduğu sınıfa girerek, sandık görevlileriyle tokalaştı. Karamollaoğlu gerekli kontrolün yapılması için kimliklerini sandık görevlilerine verdi. Karamollaoğlu kabine geçerek oyunu kullandı ve zarfı sandığa attı.

ALİ BABACAN, OYUNU ANKARA’DA KULLANDI

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, eşi Zeynep Babacan ile Ankara Bilkent Emlak Bankası Ortaokulu’nda oyunu kullandı. Ali Babacan, “Demokrasimizi, çok önemsiyoruz. Ama sadece sandıktan sandığa değil; iki sandık arasında da vatandaşlarımız ile sivil toplumla, meslek örgütleri ile yoğun istişare ile yönetildiğinde demokrasi anlamlı. Aynı zamanda demokrasi, basın özgürlüğü ile anlamlı. Vatandaşlarımızın haberleri özgürce erişebilmesi ile demokrasi yine anlamlı. Bu seçimlerin, tekrar ülkemiz için, aynı zamanda bütün dünyada demokrasi özlemi çeken herkes için, demokrasi özlemi çeken bütün insanlar için hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum” dedi. Babacan, seçim sonuçlarını genel başkanlarla birlikte saat 21.00’den sonra CHP Genel Merkezi’nde takip edeceklerini söyledi.

AKŞENER, OYUNU İSTANBUL’DA KULLANDI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, oyunu İstanbul’da kullandıktan sonra, seçim sonuçlarını takip etmek üzere Ankara’ya doğru yola çıktı. Seçim sürecinde çok fazla iftira ve hakarete uğradığını ifade eden Akşener, “Hiçbirinin şu an önemi yok. Bundan sonra herkesin hür ve vicdanına danışarak kullanacağı oyların, sandıktan çıkan sonuçlarına hepimizin saygı göstermesi ve ‘baş üstüne’ demesi kısmına geçiyoruz artık. Bu aziz milletin vereceği karar bizim başımızın üzerindedir. İnşallah her şey güzel ve iyi olacak” dedi.

DAVUTOĞLU, OYUNU İSTANBUL’DA KULLANDI

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte İstanbul Eyüpsultan Göktürk’te bulunan Nejat Sabuncu İlkokulu’nda oyunu kullandı. Yoğun katılım nedeniyle bir süre sıra bekleyen Davutoğlu, Anneler Günü dolayısıyla sandık görevlilerine karanfil verdi. Davutoğlu, “Bugün halkın konuşma vakti. Halk ne konuşursa doğru düşünmemiz, halkın kararı ne olursa ona saygı göstermemiz gerekir. Bu Türkiye’de demokratik bilincin olgunlaşmasının yansıması olacak” dedi.

Mansur Yavaş oyunu Ankara’da kullandı

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak gösterilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eşi Nursen Yavaş ile birlikte oyunu Ankara’da kullandı.

Ekrem İmamoğlu oyunu kullandı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü’nde kayıtlı olduğu sandıkta oyunu kullandı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, oğlu ve eşiyle birlikte Marmara Mahallesi’ndeki Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne gelerek oy kullandı. Vatandaşlar tarafından karşılanan İmamoğlu, oy verme işlemi sonrasında basın açıklaması yaptı.
Başkanı Şentop oyunu kullandı
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, oyunu Üsküdar’da kullandı. Şentop, “Hayırlı olsun memleketimiz için, Türkiye için, milletimiz için. Akşam da artık sonuçları takip edeceğiz, bekleyeceğiz” dedi.
Bahçeli oyunu Ankara’da kullandı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, oyunu Ankara’da kullandı.
Eski Başbakan Tansu Çiller oyunu kullandı
Eski Başbakanlardan Tansu Çiller, Sarıyer’deki bir okula gelerek oyunu kullandı. Oy kullandıktan sonra basın mensuplarına konuşan Çiller, “Şimdi artık milletimizin konuşma zamanı” dedi.
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, oyunu Beykoz’da bulunan Şehit İsmail Kefal İlkokulu’nda kullandı. Gül, “Huzur, barış içerisinde, saygı içerisinde seçim ortamının tamamlanmasını temenni ediyorum” dedi.
Oktay oyunu Ankara’da kullandı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, oyunu seçim bölgesi Ankara’da kullandı. Oktay, seçimlerin Türkiye ve millet için hayırlı olmasını dileyerek, “Söz de, karar da milletimizindir” dedi.
Bakan Soylu oyunu kullandı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, oyunu İstanbul Gaziosmanpaşa’daki Dobruca Ortaokulu’nda kullandı. Eşi Hamdiye Soylu ile birlikte sabah saatlerinde okula gelen Soylu, vatandaşlarla selamlaşarak, oyunu 1003 nolu sandıkta kullandı.Bakan Soylu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Toplam 601 bin güvenlik görevlimiz görevinin başında. Yaklaşık 601 güvenlik görevlisinin yanı sıra 79 helikopter, 8 uçağımız da görevinin başında.

Deprem bölgesiyle ilgili de oy kullanmada herhangi bir sorun söz konusu değildir. Seçim konteynerlerindeki oy verme işlemi sorunsuz olarak başlamıştır. Sabahın erkeninden itibaren geçen seçimlere nazaran daha yoğun oy kullanma var. Hayırlı ve uğurlu olsun.

Bakan Kasapoğlu oyunu kullandı

İzmir Atatürk Lisesinde oy kullanan Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Bu seçim de aynı olgunlukla bir demokrasi şöleni olarak geçecektir” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, eşi Ayşe Betül Kasapoğlu ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ile birlikte İzmir Atatürk Lisesine gelerek Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için 1260 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Vatandaşlarla birlikte sırasının gelmesini bekleyen Bakan Kasapoğlu, sandık görevlilerinin cep telefonu ile kabine girmemesi uyarısında bulunmasına karşılık “Telefonum yanımda yok” cevabını verdi. Oyunu kullanmasının ardından açıklama yapan Bakan Kasapoğlu, “Hayırlı olsun inşallah. Ülkemizde oy verme süreci başladı. Yoğun bir kampanya döneminden sonra ülkemizin dört bir tarafında vatandaşlarımız sandıklarda tercihlerini kullanıyor ve inşallah gün sonu itibariyle milletimizin kararı ortaya çıkmış olacak. Ülkemiz demokratik olgunlukla, halkımızın soğukkanlılığıyla, ferasetiyle pek çok seçimi geçirdiği gibi inşallah bu seçim de aynı olgunlukla bir demokrasi şöleni olarak geçecektir. İnşallah memleketimiz için, milletimiz için, ülkemizin geleceği için hayırlı olacaktır. Herkes için hayırlı olmasını diliyorum. Tüm sandık görevlisi arkadaşlarımıza, gayret gösteren tüm görevlilere bu alanda kolaylıklar diliyorum, başarılar diliyorum. İzmir’imiz için, ülkemiz için hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.

BAKAN BOZDAĞ OYUNU KULLANDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ oyunu kullandıktan sonra Şanlıurfa’da açıklamalarda bulundu. Vatandaşın iradesini sandıkta göstereceğini söylene Bakan Bozdağ, “Seçimlerimiz Şanlıurfa’mıza ve tüm Türkiye’ye hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum oyunu kullandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, oyunu İstanbul’da kullandı. Kurum, “Türkiye yüzyılında hepimizin, herkesin mutlu gençlerimizin hak sahibi olduğu, kadınlarımızın her türlü haklara eriştiği Türkiye yüzyılını milletimizle birlikte inşa edeceğiz’’ dedi.

Bakan Akar oyunu kullandı

Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Hulusi Akar, oyunu Kayseri’de kullandı. Bakan Akar, “Ülkemizin içinde bulunduğu ortamı değerlendirdiğimizde geleceğimiz, güvenliğimiz, refahı bakımından, istikrarı bakımından bu seçimin önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Bakanı Muş oyunu kullandı

Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun 1. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Muş, Samsun’da oy kullandı. Muş, “Türkiye’nin 2023-2028 dönemini kapsayacak yönetim bu sandıklardan çıkacaktır” dedi.

Bakan Özer oyunu kullandı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, oyunu milletvekili adayı olduğu Ordu’da kullandı.

Bakan Kirişci oyunu kullandı

Tarım ve Orman Bakanı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Vahit Kirişci, oyunu kullandı.

Bakan Karaismailoğlu, oyunu kullandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı AK Parti Trabzon Mİlletvekili Adayı Adil Karaismailoğlu, Trabzon’da oyunu kullandı.

Bakan Yanık oyunu kullandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve Osmaniye Milletvekili Adayı Derya Yanık, oyunu Şehit Bekir Evran İmam Hatip Ortaokulunda kullandı.

Bakan Nebati oyunu kullandı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, aday olduğu Mersin’de oyunu kullandı. Bakan Nebati, “Tabii seçim sonuçlarını hep beraber göreceğiz ama gerek sandıklara katılımın çok yüksek oluşu, gerek seçim kampanyası boyunca vatandaşların Cumhur İttifakı’na olan desteği seçim sonucunun hangi yönde olacağına işaret ediyor” dedi.

Bakan Dönmez oyunu kullandı 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, “Seçim güvenliği konusunda Enerji Bakanlığı olarak da özellikle oy atma ve sayım yerlerindeki elektrik arz güvenliğiyle ilgili hususları da yakinen takip ettik. Her türlü tedbirler alındı. An itibariyle bize intikal eden bir problem de gözükmüyor” dedi.