#

Gündem

Kılıçdaroğlu ve CHP’li vekiller Akbelen’e gidiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve 10’a yakın milletvekili Milas’ta açılmak istenen maden sahasına karşı direnişe destek vermek için yarın Akbelen’e gidiyor.

Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen Ormanı’nda açılmak istenen maden sahasına karşı süren direniş dördüncü gününde. Jandarma ve güvenlik güçleri, tazyikli su, cop ve biber gazı kullanarak müdahale etmeye çalışsa da yurttaşlar ağaçlara sarılarak direnişlerine devam ediyor.

Ana muhalefet partisi CHP, direnişi desteklemek için harekete geçiyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve yaklaşık 10 milletvekili, direnişe destek vermek üzere Akbelen’e gitmek üzere hazırlanıyor.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, AK Parti’nin seçimi kazandığını ve Meclis sürecinin kendilerine karışmamasını istediğini söyledi. Ancak CHP grubunun hem Meclis’te hem de sahada direnişe devam edeceğini vurguladı. Özel, yarın Akbelen’de olacaklarını ve direnişi destekleyeceklerini belirtti. Ayrıca kimse kendini yalnız hissetmemesi gerektiğini ve CHP grubunun her zaman direnişin yanında olacağını dile getirdi.

Yaşanan olaylar, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerini işleten Limak Holding ve İÇTAŞ ortaklığındaki YK Enerji’nin, İkizköy’deki Akbelen Ormanı’nın 740 dönümlük bölgesini, termik santrallere linyit sağlayan açık maden ocağına katmak için izinler aldığını, ancak İkizköylüler’in direnişiyle karşılaştığını ortaya koyuyor.

17 Temmuz 2022’de Akbelen Ormanı’na giren Orman İşletmesi kesim ekibi, İkizköy halkının ormanın derinliklerine erişene kadar 30’a yakın ağacı kesmişti. Bu olaydan beri İkizköylüler, ormanda 24 saat nöbet tutuyorlar.

Son olarak, 24 Temmuz 2023 tarihinde ormana girilerek çalışmalara yeniden başlandığı belirtiliyor. Direniş devam ederken CHP’nin desteğiyle durumun nasıl ilerleyeceği takip edilmeye devam ediyor.