#

Bursa

Adnan Örnek: “Bursaspor’un kurtuluşu altyapı”

Bursaspor’un eski futbolcusu ve aynı zamanda eski teknik direktörü Adnan Örnek Line TV mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.

Bursaspor’un eski futbolcusu ve aynı zamanda eski teknik direktörü Adnan Örnek Line TV mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.

“Bursaspor basiretsiz yöneticiler yüzünden bu durumda”

Örnek Bursaspor’un yaşadığı çöküşü yönetimsel hatalara bağlayarak; “Bursaspor’da oynamak eskiden bir hayaldi, yavaş yavaş hayalin dışına çıkmaya başladı. Bu kadar yükü bu kulüp ne yazık ki kaldıramadı. Birde son dönemde gerçekten çok basiretsiz yöneticiler geldi. Son 3-4 senesi ne yazık ki çöküşü imza attı. Bursaspor mutlaka bir derya, büyük bir maden ama bir yerden sonrada stop ediyor. Alt yapıdan yıldız oyuncu çıkmamaya başladı. Dikkat edin 2015 – 2016 yılından sonra sadece o lig seviyesinde oyuncular çıkmaya başladı. Biz eskiden altyapıdan A milli takım seviyesinde ve yurt dışında oynayabilecek oyuncular çıkarıyorduk. Üst seviye futbolcuları çıkaramayınca düşmeye başladık. Çıkan oyuncuları yöneticiler sattı, üstüne birde yapılan her kötü transfer Bursaspor’un borcuna borç kattı. Bu kulüp bu kadar borcu, bu kadar kötü yabancıyı, bu kadar amatörce yönetimi ne yazık ki kaldıramadı” dedi.

“Bursaspor’un kurtuluşu altyapı”

Adnan Örnek Bursaspor’un geleceğiyle alakalı olarak: “Ben inanıyorum Bursaspor iyi bir planlamayla 1-2 sene içinde bu ligden çıkar. Borçları da yavaş yavaş ödenir. Transfer yapmazsanız zaten borçlar azalıyor. Önemli olan bu ligden çıktıktan sonra Bursaspor bu seneden başlamak üzere gelecekle ilgili planlamalar yapmak zorunda. Yabancı oyuncu, yerli oyuncu, kulübü yönetecek yönetici, sponsor gibi adımları atmak gerekiyor. Bütün organizasyonları sil baştan yapıp süper lige çıkmak zorunda. Bursaspor maddi açıdan genç oyunculara sarılmalı. Bursaspor’un kurtuluşu genç oyuncuları. Taraftar tribünlere gelmeli, takımına sahip çıkmalı, kombine ve formasını almalı. Özellikle genç oyunculara destek vermeli.” dedi