#

Ak Parti

AK Partili Mahir Ünal’dan Müge Anlı Yorumu: “RTÜK Üzerine Düşeni Yerine Getirmeli”

AKP Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle Ankara’da gazetecilerle bir araya geldi.

Ünal,  gündüz kuşağında yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert adlı programa katılan ve Türkiye’nin en çok tartışılan konularından birine dönüşen, bazı üyeleri hakkında çocuk istismarı, cinayet ve aile içi şiddet gibi bazı iddiaların ortaya atıldığı Palu ailesi ile ilgili de konuştu.

Mahir Ünal: O konuda bir çalışma kararı alındı. Öncelikli olarak Adalet Bakanlığı hemen müdahil oldu. Ama bu konu daha çok RTÜK’ün alacağı önlemlerle ilgili. Çünkü orada iki husus var. Bir yayın politikaları bir de hukuki bir konu var. Orada hukuki olarak gerekli müdahale yapıldı, ama yayın politikası konusunda bu tür programların yayını ile ilgili RTÜK’ün üzerine düşeni yerine getirmesi gerekiyor. Bu tip olaylar modern zamanlarda, değişik ülkelerde ortaya çıkar. Bu tür içe kapalı, aile içindeki büyük bir şiddet ya da benzeri şeyler, cinayet, taciz maalesef bütün dünyada zaman zaman yaşanan konular. Bununla ilgili alınması gereken tedbirler var.”