#

Gündem

Akşener’den Ayasofya çıkışı: Hayırdır Sayın Erdoğan?

İYİ Parti’nin Ayasofya Müzesi’nin toplu ibadete açılması talebiyle verdiği önergenin AK Parti’nin oylarıyla reddedilmesinin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’a göndermede bulundu.

İYİ Parti, Ayasofya’nın toplu ibadete açılması için TBMM’ye önerge verdi. Önergeye AK Parti ret, MHP ve HDP ise çekimser oy kullandı. Önerge reddedildi.

Konuyla ilgili İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter hesabından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’a göndermede bulundu.

“HAYIRDIR SAYIN ERDOĞAN ?”

İYİ Parti resmi Twitter hesabından paylaşılan, ”Siyasette #GeriVites’in ne olduğuna ve nasıl yapıldığına dair bu öğretici nitelikteki tutumundan ötürü @Akparti’ye teşekkür ederiz” sözlerini alıntılayan Akşener, ”Hayırdır Sayın Erdoğan” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

İstanbul’un fethinin 567. yıl dönümünde Ayasofya’da Fetih Suresi okunmasının ardından Yunanistan’dan tepki gelmişti. Yunanistan’ın açıklamalarının ardından Erdoğan, ”Yunanistan boş durmuyor, kuru sıkı atıyor. Türkiye’ye laf atılır mı? Sen kiminle dans ediyorsun? Haddini bil! Sen haddini bilmezsen Türkiye’nin yapacağı şey bellidir” ifadelerini kullanmıştı.

”TEMMUZDA GEREKLİ ADIMLAR ATILACAK”

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Ayasofya’nın ibadete açılması önerisi ile ilgili yaptığı açıklamada önergeyi reddedeceklerini ve temmuz ayında gerekli adımların atılacağını söyledi. Mehmet Muş açıklamasında şunları söyledi:

“İbadete açılması önerisine şimdi ret veriyoruz ama temmuzda gerekli adımlar atılacak.”