#

Bursa

Alper Taban’dan Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Taban, yayımlanan mesajında, “Büyük bir özveri ve fedakarlıkla görevlerini sürdüren tüm basın mensuplarının ve basın kuruluşlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

HAVZA, DEMOKRASİMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR

24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılmasının, “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak her yıl 24 Temmuz’da kutlandığını ifade eden Taban, “Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan ve haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan işlevini, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini aşağıda unsurların başındadır. Milli değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlükleri temel alan bir anlayışla görevini yerine getiren basın, demokrasimizin en büyük güvencesidir ”şeklinde konuştu.

Başkan Taban, basının toplumun gereksinim duyduğu her konuda; araştırma, bilgilendirme, aydınlatma, toplum ve ülkemiz yararına kamuoyu oluşturma gibi önemli bir kamu hizmetini yerine getirmekte olduğunu da belirterek yapmaya devam etti. İnegöl’ün bu yadsınamaz başarı öyküsünün yansıtılmasında da kullanılır mensuplarının önemli bir şekilde değiştirilmesini sağlar. Bu duygu ve düşüncelerle, ilçemizde ve ülkemizde bıkmadan, usanmadan, zorlukla, büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren tüm basın mensuplarınızın ve başvurularınızın, Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, güzel başarılı yıllar temenni ediyor, en içten kalbi duygularınımla ve ve önemlerimı sunuyorum. ”