#

Ekonomi

Altın kaç TL? Çeyrek ve gram altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 11 Kasım 2020 anlık kur fiyatları

Altın kaç TL? Çeyrek ve gram altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 11 Kasım 2020 anlık kur fiyatları

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Spot piyasada 11 Kasım 2020 anlık ve güncel çeyrek altın alış fiyatı… Gram altın 468 lira seviyelerinde, çeyrek altın 778 lira, Cumhuriyet altını da 3.204 liradan satılıyor.

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 468 liradan işlem görüyor.

Dün, altının ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan gram altın, günü bir önceki kapanışın yüzde 1,7 üzerinde 491,1 liradan tamamladı.

Gram altın, yeni güne dolar kurundaki düşüşe paralel değer kaybıyla başlamasının ardından 468 liradan işlem görüyor.

Çeyrek altın 778 lira, Cumhuriyet altını da 3.204 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu sıralarda 1.862 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Uzmanlar, dün Avrupa Birliği (AB) kurumlarının, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınının ekonomik sonuçlarıyla mücadele için hazırlanan 750 milyar euroluk kurtarma programı ve 1 trilyon euronun üzerindeki bütçe konusunda uzlaştığını belirterek, söz konusu teşvik adımlarının ve gerileyen dolar endeksinin altının ons fiyatını desteklediğini kaydetti.

Bununla birlikte, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) yurt dışı yerleşiklerle yapılan vadede Türk lirası satım yönünde gerçekleştirilecek para swapı, forward, opsiyon ve diğer türev işlemlerde limitleri artırdığını dile getiren analistler, kararın dolar kurunu aşağı yönlü baskıladığını ifade etti.

Uzmanlar, bugün teknik açıdan altının ons fiyatında 1.900 doların direnç, 1.860 doların destek olarak öne çıktığını söyledi.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın