#

Bursa

Altın Karagöz Halk Dansları heyecanı Line Tv’de

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, sponsorların destekleriyle gerçekleştirilen, 36. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları yarışması, her yıl olduğu gibi bu yılda Atatürk Anıtı önünden kortej yürüyüşüyle başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından bu yıl 36’ıncısı düzenlenen Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, geleneksel kortej yürüyüşüyle başladı. 23 ülkeden gelen halk dansları ekibi ellerindeki güvercinleri salarak tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajı verdi.

23 ülkeden 720 dansçının yanı sıra Bursa’daki yerel halk dansları topluluklarının bir hafta boyunca Bursa’nın dört bir yanında Bursalılarla buluşacak.

Dünyanın en prestijli halk dansları yarışması olarak nitelendirilen Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın birincisi 5 bin avro, ikincisi 3 bin avro, üçüncüsü ise 2 bin avro para ödülünün sahibi olacak. Mansiyon ödülüne layık görülecek iki ülke ekibi ise bin Avro’luk para ödülü alacak.

36. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nı, 12 Temmuz Cuma akşamına kadar saat 21:00’da Line Tv‘de izleyebilirsiniz.