#

Teknoloji

Apex Legends Rehberi, Nasıl Oynanır? Karakter Özellikleri

Dünyanın önde gelen oyunlarından PUBG ve Fortnite tarafında soğuk duş etkisi yaratabilecek Apex Legends isimli oyun, gümbür gümbür geliyor. Ücretsiz dağılan oyunun daha yayınlanmasının üzerinden 8 saat geçmeden 1 milyon indirilme rakamına ulaşması şaşkınlık yarattı. Apex Legends Rehber i! Nasıl Oynanır? Karakter Özellikleri

PUBG ve Fortnite tarzı bir oyun olan Apex Legends, yayınlandığı 8 saat içinde 1 milyondan fazla kez indirilince tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 8 saat gibi bir sürede kendi rekorunu kıran oyun, ücretsiz bir Battle Royale oyunu. Oyunun yapımcısı olan Respawn Entertainment’ın kurucusu Vince Zampella, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şaşkınlığını gizleyemedi ve ilk günden önemli bir başarı elde ettiklerini kaydetti. İşte karşınızda Apex Legends Rehber

Oyunu oynayanların yorumlarına bakıldığında ise Apex Legends’in olumlu yönlerinin öne çıktığı görülüyor. Oyunda şu an için sadece bir adet mod bulunuyor olsa da, oyuna olan ilginin bu şekilde devam etmesi halinde yeni modların geleceğini söylemek pek de yanlış olmayacaktır.


Apex Legends’i indirmek için önce Origin uygulamasını bilgisayarınıza indirmelisiniz. Ardından varsa hesabınızla giriş yapın ya da hesap oluşturduktan sonra Origin hesabınıza girin. Sonrasında mağaza sayfasına girerek Apex Legends araması yapmanız halinde oyuna kolayca ulaşabilirsiniz.

Oyunun ücretsiz olduğunun tekrar altını çizelim.

Öncelikle karakterlerde pasif özellik mevcut. Ayrıca ”q” ile karakterinize özel başka bir özellik de mevcut. Son olarak ise ”f’‘ tuşuyla birlikte karakterin ultisini kullanabiliyorsunuz.

Oyunda; Ağır Saldırı Tüfekleri, Alt Makineli Silahlar, Hafif Makineli Tüfekler, Keskin Nişancı Tüfekleri, Çifte Tüfekleri ve Tabancalar bulunmaktadır. Legend’lar ise; Saldırı, Savunma, Destek ve Keşif sınıflarından oluşmaktadır.

Apex Legends Rehber Karakterler ve Özellikleri

Bloodhound

Pasif Özelliği: Düşmanın arkasında kalan izleri görebilir.

”Q” Özelliği (Allfather’in Gözü): Bu özelliği kullandığınız zaman belirli bir alan çerçevesinde yaklaşık 3 saniye önünüzdeki izli düşmanları, tuzakları ve ipuçlarını görüyorsunuz.

”F” Özelliği (Av Canavarı): Karakterin duyuları genişler, ”Q” özelliğine nazaran daha geniş bir alanda düşmanı görebilirsiniz. Ayrıca karakter bu özelliği kullandığında ekstra hareket hızı kazanıyor.

Bangalore

Pasif Özelliği: Koşarken karakteriniz hasar alırsa daha hızlı koşmanızı sağlar.

”Q” Özelliği (Smoke Bombası): Bu özelliği kullandığınızda 3’lü bir sis bombası kullanmış olursunuz. Böylece attığınız bölgeye doğru 3 sis bombası patlayacaktır. Rakip oyuncuları şaşırtmak ya da rakiplerden kaçmak için bu yetenek çok etkili olacaktır.

”F” Özelliği (Topçu Bombardımanı): Bu özelliği kullanırken belirli bir alanı seçiyorsunuz ve saniyeler içinde o bölgeye birden fazla füze düşüyor. Rakipleri bunaltmak ve hasar vermek için gerçekten etkileyici bir yetenek.

Caustic

Pasif Özelliği: Bu karakter tam bir zehirli gaz karakteri. Atacağınız zehirli gazla, gazdaki düşmanları görmenizi sağlar.

‘Q” Özelliği (Gaz Tuzağı): Zehirli gaz tuzaklarını istediğiniz yere kuruyorsunuz. Bu tuzaklar vurulduğunda ya da tetiklendiğinde zehirli gaz çevreye yayılıyor ve düşmanların canını götürmeye başlıyor.

”F” Özelliği (Zehirli Gaz Bombası): Bu özelliği kullandığınızda yoğun bir zehirli gaz çevreye yayılıyor ve o gazın içinde olanların canı epeyce gidiyor.

Gibraltar

Pasif Özelliği: Gibraltar yere düştüğünde rakip mermilerin hasarını engellemek amacıyla bir kalkan görevi görür.

‘Q” Özelliği (Koruma Kubbesi): 15 saniye boyunca hasar işlemeyen bir koruma kalkanı. Ancak bu koruma kalkanı yeteneğini aktifleştirdiğinizde siz de rakibinize hasar vuramıyorsunuz.

”F” Özelliği (Savunma Bombardımanı): Bangalore karakterinin ultisine oldukça benziyor. Yine bir yer işaretliyorsunuz ve o bölgeye saniyeler içerisinde füze atılıyor.

Lifeline

Pasif Özelliği: Takım arkadaşlarından biri düşmüşse ve Lifeline kaldırmaya gitmişse karşı cepheye karşı bir koruma kalkanı ortaya çıkıyor. Ayrıca iyileştirici maddeler %25 daha hızlı kullanılır.

‘Q” Özelliği (İyileştirici Drone): Bu özelliği kullandığınızda bir drone gezmeye başlıyor. Takım arkadaşlarınızdan hangisinin canı azaldıysa, drone onunla bağlantı kurup can veriyor. Eğer takım arkadaşlarınız uzaktaysa, takım arkadaşlarınızı yanınıza çağırıp iyileştirici drone’u kullanmasını isteyebilirsiniz. Özellikle cephe çatışmalarında bu özellik çok işinize yarayacak.

”F” Özelliği (Bakım Paketi): Tüm Battle Royale oyunlarında bulunan drop olayını Lifeline karakteri kendisi yapıyor. Bu özelliği kullandığınızda belirlediğiniz bölgeye saniyeler içerisinde drop iniyor ve içinden önemli savunma eşyaları (özellikle Kask ve 3. Seviye Yelek) çıkıyor.

Pathfinder

Pasif Özelliği: Güvenli bölge’nin (safezone) bir sonraki yerini bu özellikle öğrenebilirsiniz.

‘Q” Özelliği (Kanca): “Kanca” kabiliyetiyle birlikte bir duvara kanca fırlatıp hızlıca o yere ulaşabilirsiniz.

”F” Özelliği (Zipline): Taktiksel olarak ya da bir yere daha ulaşmak için herkesin kullanabileceği bir ZipLine oluşturabilirsiniz.

Wraith

Pasif Özelliği: Tehlikeye ya da rakip takım oyuncularına yaklaştığında bir ses sizi uyarır. Kulaklarınızı iyice açın!

‘Q” Özelliği (Görünmez): Bu özelliği kullandığınızda belirli bir saniye görünmez olabilirsiniz. Çatışmalarda çok önemli bir özellik olan Görünmez özelliği ile birlikte çatışmalardan kaçıp kendinize yeni bir konumlandırma yapabilirsiniz.

”F” Özelliği (Kara Delik): Tüm ekip üyelerinin kullanabilmesi için kara delikler açabilirsiniz. Bu kara deliklerle birlikte başka bir bölgede tüm ekip arkadaşlarını bir araya toplayabilirsiniz.

Mirage

Pasif Özelliği: Ultinizi kullanıp kaçtığınızda karakteriniz 5 saniye boyunca gizlenebilir.

‘Q” Özelliği (Sahte Yem): Düşmanı şaşırtmak için karaktere benzer bir yem gönderirsiniz.

”F” Özelliği (Ekip Çalışması): Düşmanları şaşırtmak ve rahatsız etmek için sahte Mirage karakterleri gönder.

Apex Legends Sistem Gereksinimleri

Apex Legends Rehber Minimum Sistem Gereksinimleri:
– İşletim Sistemi: 64-bit Windows 7
– İşlemci (AMD): AMD FX 4350 veya Eşdeğer
– İşlemci (Intel): Intel Core i3 6300 veya Eşdeğer
– Bellek: 6 GB – DDR3 @1333 RAM
– Ekran Kartı (AMD): AMD Radeon™ HD 7730
– Ekran Kartı (NVIDIA): NVIDIA GeForce® GT 640
– DirectX: Sürüm 11 Uyumlu ekran kartı veya eşdeğeri
– Depolama: 22 GB boş alan
– Çevrimiçi Bağlantı Gereksinimleri: 512 KBPS veya daha hızlı internet bağlantısı

Apex Legends Rehber Önerilen Sistem Gereksinimleri:
– İşletim Sistemi: 64-bit Windows 7
– İşlemci (AMD): Ryzen 5 CPU veya Eşdeğer
– İşlemci (Intel): Intel Core i5 3570K veya Eşdeğer
– Bellek: 8 GB – DDR3 @1333 RAM
– Ekran Kartı (AMD): AMD Radeon™ R9 290
– Ekran Kartı (NVIDIA): NVIDIA GeForce® GTX 970
– DirectX: Sürüm 11 Uyumlu ekran kartı veya eşdeğeri
– Depolama: 22 GB boş alan
– Çevrimiçi Bağlantı Gereksinimleri: Geniş bant bağlantısı