#

Ardahan

Ardahan-Ardanuç karayolunda yoğun kar mesaisi

Kar ve tipi nedeniyle 4,5 aydır kapalı bulunan Ardahan-Ardanuç karayolunun ulaşıma açılması için Bilbilan Geçidi bölgesinde karla mücadele çalışması başlatıldı.

Ardahan-Ardanuç karayolunda yoğun kar mesaisi

Kar ve tipi nedeniyle 4,5 aydır kapalı bulunan Ardahan-Ardanuç karayolunun ulaşıma açılması için Bilbilan Geçidi bölgesinde karla mücadele çalışması başlatıldı. Karayolları 183. Şube Şefliği ekipleri, iş makineleriyle Geçitli Köyü bölgesinden yoldaki karları temizlemek için yoğun bir şekilde çalışıyor. Ekiplerce 2 bin 581 rakımlı bölgede yaklaşık 2 metreyi bulan karla mücadelesini sürdürüyor. 23 Kasım 2023´de kapanan karayolu 1 Nisan´a kadar ulaşıma açılması planlanıyor.

Yolu ulaşıma açmak için çalışmalarına başladıklarını ifade eden Akif Polat, “Ardanuç-Ardahan Bilbilan Geçit yolunu ulaşıma açmaya başladık. Yoğun kar yağışı vardı. En az 2 metrenin üzerinde kar var” ifadelerini kullandı.

Karla kapanan yolda çalışmaların sürdüğünü belirten Mevlüt Çavuş ise “Ardanuç-Ardahan Bilbilan Geçidi’ni açma çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bütün mesai arkadaşlarıma kazasız belasız çalışmalar diliyorum” şeklinde konuştu.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın