#

Gündem

Aşırı sıcak hava ne kadar sürecek?

Aşırı sıcak hava ne kadar sürecek?

Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerindeki aşırı sıcaklar etkisini sürdürüyor. Meteoroloji’nin tahminlerine göre sıcak havanın etkisi hafta sonuna kadar devam edecek.

Türkiye 8 gündür orman yangınları ve aşırı sıcaklarla karşı karşıya. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) tahminlerine göre sıcaklıkların hafta sonunda azalarak mevsim normallerine dönmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son uyarıda, “Hava sıcaklıklarının hafta boyunca Marmara Bölgesi ile Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir” denildi.

Bugüne dair tahminlere göre günün en yüksek hava sıcaklıklarının İstanbul’da 34-38, Edirne’de 38-41, Çanakkale’de 35-39, Bursa’da 36-40, Balıkesir’de 36-40, İzmir’de 38-41, Manisa’da 38-43, Aydın’da 41-44, Muğla’da 38-41, Antalya’da 40-43, Adana’da 37-40 dereceler civarında olması bekleniyor.

MGM, aşırı sıcaklar nedeniyle, “Hafta boyunca batı ve güney kıyılarda etkili olması beklenen sıcak hava dalgası nedeniyle, öğle saatlerinde (11 ile 16 saatleri arasında) başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir” uyarısı yaptı.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

  • Ankara: Az bulutlu ve açık 36
  • İstanbul: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde Avrupa Yakası parçalı bulutlu 35
  • İzmir: Az bulutlu ve açık 38
  • Bursa: Az bulutlu ve açık 38
  • Adana: Az bulutlu ve açık 37
  • Antalya: Az bulutlu ve açık 43
  • Samsun: Parçalı bulutlu 31
  • Trabzon: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29
  • Erzurum: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra parçalı bulutlu 32
  • Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 41

HAFTA SONUNDA MEVSİM NORMALLERİNE DÖNÜŞ

Marmara, Ege ve Akdeniz’de mevsim normallerinin 4 ila 9, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 5 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonunda hissedilir derecede azalarak ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor.

5 GÜNLÜK ve 1 HAFTALIK TAHMİNLER

MGM’nin ülke geneline dair 5 günlük ve bir haftalık hava tahminleri şöyle:

5 AĞUSTOS PERŞEMBE

Aşırı sıcak hava ne kadar sürecek?

6 AĞUSTOS CUMA

Aşırı sıcak hava ne kadar sürecek?

7 AĞUSTOS CUMARTESİ

Aşırı sıcak hava ne kadar sürecek?

8  AĞUSTOS PAZAR

Aşırı sıcak hava ne kadar sürecek?

9 AĞUSTOS PAZARTESİ

Aşırı sıcak hava ne kadar sürecek?

Aşırı sıcak hava ne kadar sürecek?

DOĞU ANADOLU’DAKİ 7 İLDE SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE SEYREDECEK

Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava az bulutlu ve açık, öğleden sonra parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak.

Sıcaklıkların mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üstünde seyredeceği bölgedeki illerden Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Tunceli ve Erzincan’da rüzgar kuzeyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Bölgede en yüksek sıcaklığın 39 derece ile Tunceli’de olması bekleniyor. Sıcaklıkların Erzincan’da 37, Iğdır’da 35, Erzurum’da 32, Kars ve Ağrı’da 31, Ardahan’da ise 29 derece olması öngörülüyor.

AYDIN’DA TÜM YILLARIN SICAKLIK REKORU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Aydın’da önceki gün 44 derece ölçülen hava sıcaklığı, kentte tüm yılların ölçülen en yüksek sıcaklık değeri olarak kayıtlara geçti.