#

Dünya

Avrupa’nın en büyük veri merkezinde yangın! Türk siteleri de etkilendi

Dünya’nın en büyük veri merkezlerinden biri olan OVHcloud Data Center’da yangın çıktı. Türkiye dahil dünyanın bir çok yerinde müşterileri bulunan firmanın geçtiğimiz haftalarda halka arzının yapılacağı açıklanmıştı.

OVHcloud group firmasına ait Strasbourg’taki Data Center’da büyük yangın meydana geldi. Fransız saati ile gece 03:53’te başlayan yangın kontrol altına alınmasına rağmen SBG1, SBG2, SBG3 ve SBG4 servislerinde büyük hasarın olduğunu ve bulunan sitelere erişimin, yeniden başlatmanın bugün mümkün olmayacağını şirket yetkilileri açıkladı.

HİZMET SORUNLARI YAŞANIYOR

OVHcloud’un hizmet verdiği binlerce web sitesinde şu anda hizmet sorunları yaşanıyor. En çok etkilenenler ise ünlü WordPress eklentileri WP Rocket ve Imagify. Bu iki servis şu anda çalışmıyor. Yangın söndürülmüş olsa da, soğutma çalışmaları sürdüğü için henüz binaya giriş ve hasarın tam boyutu tespit edilebilmiş değil.

“ŞU ANDA TESİSE GİREMİYORUZ”

OVHcloud, müşterileri felaket kurtarma planlarını etkinleştirmeye çağırdı. Şirket CEO’su Octave Klaba Twitter’da yaptığı açıklamada, “Yangın SBG2’yi yok etti. SBG1’in de bir bölümü hasar gördü. İtfaiyeciler yangının SBG3’e yayılmasını engellemeye çalışıyor. SBG4 etkilenmedi” yazdı ve şunları ekledi: “Şu anda tesise giremiyoruz. Bu yüzden SBG1, SBG3 ve SBG4 çalıştırılamıyor.”

Yangın sonrası Türkiye’den de bazı site sahipleri erişim problemi yaşadıkları yönünde sosyal medyada mesajlar paylaşıyor

OVHcloud HALKA ARZ İÇİN HAZIRLANIYORDU

Strazburg’daki veri merkezi, OVHcloud’un Fransa’daki 17, Dünya genelindeki 32 veri merkezinden biri. 1999 yılında Klaba tarafından kurulan OVHcloud, pazara hakim olan ABD devi Amazon Web Hizmetleri, Microsoft Azure ve Google Cloud ile rekabet eden Avrupa merkezli en büyük bulut hizmetleri sağlayıcısıydı.

OVHcloud, geçtiğimiz pazartesi günü yaptığı açıklamada halka arz için hazırlıklar yaptığını duyurmuştu.

Yangın nedeyile Fransa’nın yanı sıra Alman, İtalyan, İspanyol, Polonya ve Türk siteleri de etkileniyor.